ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Τι φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου: 3 παρεμβάσεις στα ελληνοτουρκικά από Κ.Καραμανλή και πιθανή καταψήφιση προϋπολογισμού από Α.Σαμαρά

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν την «πρίζα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν παραχωρήσει εθνικά δικαιώματα στην Τουρκία

Τι φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου: 3 παρεμβάσεις στα ελληνοτουρκικά από Κ.Καραμανλή και πιθανή καταψήφιση προϋπολογισμού από Α.Σαμαρά

Σε μία κίνηση οριστικής ρήξης προσανατολίζεται o πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε καταψήφιση του προϋπολογισμού, η οποία θα σημαίνει ότι ο ίδιος ζητάει την άρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Φοβούνται επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου τις 3 απανωτές παρεμβάσεις του Κ.Καραμανλή που θα έρθουν στο προσεχές χρονικό διάστημα (όλες σε παρουσιάσεις βιβλίων).

Σημειώνεται ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο της αποχής από την ψηφοφορία αλλά ένα τέτοιο μήνυμα δεν θα ήταν ξεκάθαρο καθώς θα «μεταφράζονταν» από το Μέγαρο Μαξίμου ως «προσωπική άποψη».

Αυτά τα επικοινωνιακά κόλπα τα γνωρίζει και ο ίδιος ως πρώην πρωθυπουργός και συνεπώς μένει να φανεί πως θέλει να εκφράσει την αποδοκιμασία του στην κυβερνητική πολιτική.

Ο πρώην πρωθυπουργός, εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις για τον ενδοτισμό στα εθνικά θέματα και την ΛΟΑΤΚΙ+ ατζέντα που τόσο πιστά υπηρέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ανησυχία στο Μαξίμου είναι έκδηλη καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός πλέον απαντάει στις επιθέσεις του Αντώνη Σαμαρά που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη επιδείνωση στις σχέσεις τους.

Στο Μαξίμου θέλουν να πιστεύουν ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά δεν θα προχωρήσουν σε ενέργειες που θα ρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουν τι θα πράξουν.
Ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον Κώστα Καραμανλή που επίσης απεχθάνεται τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, επηρεάζουν περίπου 20 βουλευτές.

Αρκεί έξι από αυτούς να απομακρυνθούν από την κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αυτομάτως η κυβέρνηση Μητσοτάκη παύει να υφίσταται.

Βέβαια μέχρι τη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού αναμένονται και άλλες παρεμβάσεις Σαμαρά εν όψει μάλιστα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε απαντήσει μέσω κύκλων σε πολύ αυστηρό ύφος στα όσα είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί «χαριεντισμών» με το Νίκο Παππά και κατηγόρησε το Μαξίμου για ενδοτισμό απέναντι στην Τουρκία.

«Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση.

Άλλωστε η δήλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Novartis, ότι θα πάει όλους τους υπεύθυνους μέχρι τέλος, ισχύει στο ακέραιο.

Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα ήρεμα νερά με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις.

Όπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας.

Που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα!

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας.

Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια σύμφωνα φιλίας και υποκλίσεις» ανέφεραν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Έτσι λοιπόν αναμένεται πολύ σύντομα να παρέμβει ο Αντώνης Σαμαράς για τα ελληνοτουρκικά για τα οποία θα τοποθετηθεί και ο Κώστας Καραμανλής.

Θα πρόκειται δηλαδή για δύο υψίστης σημασίας παρεμβάσεις οι οποίες θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον Κώστα Καραμανλή, στην κυβέρνηση αναμένουν αγωνία την παρέμβασή του στις 4 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Θεσσαλονίκη».

Θα υπάρξει όμως και δεύτερη παρέμβαση Καραμανλή τον Νοέμβριο στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ», με αντικείμενο τις γερμανικές επανορθώσεις και τη διεκδίκησή τους εντός του Νοεμβρίου στην Πελοπόννησο.

Έλα όμως που οι παρεμβάσεις δεν θα σταματήσουν εδώ καθώς θα υπάρξει και τρίτη, πάλι σε παρουσίαση βιβλίου, αυτή τη φορά στου δημοσιογράφου Μιχάλη Ψύλλου για τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Είναι γεγονός ότι ακόμα τουλάχιστον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την αντιπολίτευση αλλά εάν πέσει εκ των έσω αυτό μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει.

Ειδικότερα εάν αυτό γίνει κατόπιν συνεχών παρεμβάσεων δύο πρώην πρωθυπουργών που ανήκουν στην ίδια παράταξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλλον, αυτό είναι και το πρόβλημα: Ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έχει πάψει προ πολλού να έχει σχέση με την ιδρυτική διακήρυξη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.