ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Ακροαριστερά πρώτη στην Γαλλία «δια χειρός» Μακρόν. Να μην απορήσουν οι Γάλλοι για αυτά που έρχονται...

Ανατροπή στον δήμο Αθηναίων: Ο Χάρης Δούκας προηγείται του Κ.Μπακογιάννη στην δημοσκόπηση της Real Polls! (upd)

Ο Χάρης Δούκας προσελκύει πολλούς ψηφοφόρους που δεν πήγαν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή

Ανατροπή στον δήμο Αθηναίων: Ο Χάρης Δούκας προηγείται του Κ.Μπακογιάννη στην δημοσκόπηση της Real Polls! (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10:09): Μία μεγάλη ανατροπή συντελείται αυτή την στιγμή σε ότι αφορά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών όπου θα κριθεί ποιος θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων για τα επόμενα πέντε χρόνια καθώς ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Real Polls προηγείται του Κώστα Μπακογιάννη!

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Kontra News και στην ερώτηση για το ποιον θα ψηφίσετε για δήμαρχο στις εκλογές της Κυριακής, σε σύνολο 1023 ατόμων, το 46,4% επέλεξε τον Χάρη Δούκα ενώ το 35,5% τον Κώστα Μπακογιάννη!

Συνεπώς, δημιουργήθηκε μία δυναμική που μπορεί να επιφέρει μία τεράστια ήττα για τη Νέα Δημοκρατία στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ανιψιός του.

To debate έδωσε «πόντους» στον Χάρη Δούκα γιατί παρουσιάστηκε ελκυστικός για τους αριστερούς ψηφοφόρους ενώ το θέμα του Μεγάλου Περιπάτου εμφάνισε τον Κ.Μπακογιάννη ως μονίμως απολογούμενο.

Εδώ υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία το οποίο εντέχνως τα ΜΜΕ δεν το παρουσίασαν ελπίζοντας πως δεν θα κοστίσει την δημαρχία στον Κώστα Μπακογιάννη.

Την πρώτη Κυριακή ψήφισαν στο δήμο Αθηναίων μόλις το 32%!

Κανείς δεν εγγυάται στη Νέα Δημοκρατία ότι όλοι αυτοί που δεν ψήφισαν θα πράξουν το ίδιο και την δεύτερη Κυριακή.

Γιατί τελικά το debate αυτό το σκοπό είχε για τον Χάρη Δούκα και το επιτελείο του και φαίνεται ότι απέδωσε η τακτική αυτή.

Ο Δούκας δεν ήθελε να αποσπάσει ψηφοφόρους από τον Κώστα Μπακογιάννη αλλά να προσελκύσει αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Και όλοι γνωρίζουν πως όταν κάποιος αφήνει την συνειδητή αποχή και πηγαίνει για να ψηφίσει, σπανιότατα ψηφίζει την διοικούσα αρχή.

Επιλέγει την εναλλακτική πρόταση ακόμα και αν δε θεωρεί πως του ταιριάζει 100%.

Επί του πρακτέου ο Κ.Μπακογιάννης ψηφίστηκε μόνο από το 12% των ψηφοφόρων της Αθήνας! Αυτό το ποσοστό από μόνο του επέτρεπε μεγάλα «περιθώρια αβεβαιότητας».

Και ο ίδιος γνώριζε πως το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή παρά το γεγονός ότι κατέληξε πρώτος με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, θα του στοίχιζε.

Επίσης, αυτό που καταφάνηκε είναι ότι ο Κώστας Μπακογιάννης δεν ψηφίστηκε από πάρα πολλούς ψηφοφόρους της Δεξιάς.

Δεν γίνεται η ΝΔ στις εθνικές εκλογές να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή και για το δήμο της Αθήνας να υπάρχει τέτοιου μεγέθους αποχή.

Σημαίνει πως ο δήμαρχος δεν είναι δημοφιλής.

Ο Μεγάλος Περίπατος έστρεψε εναντίον του καταστηματάρχες, επιχειρηματίες ακόμα και απλό κόσμο που έχει ταλαιπωρηθεί ενώ πρόκειται για ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε τελειώσει δύο χρόνια πριν.

Από εκεί και πέρα η στήριξη του Κώστα Ζαχαριάδη και του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του έχει δημιουργήσει μία νέα δυναμική για την υποψηφιότητά του καθώς θεωρείται ως «πρόβα» για την δημιουργία ενιαίου κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Έτσι λοιπόν έχουμε έναν υποψήφιο που μπορεί να προσελκύσει ψήφους από τον κλασικό χώρο της Κεντροαριστεράς αλλά και από την Δεξιά.

Αν επαληθευτεί η πρόγνωση της δημοσκόπησης της Real Polls, τότε θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Φυσικά, το ίδιο πείραμα επαναλαμβάνεται και στη Θεσσαλονίκη όπου οι πιθανότητες να ηττηθεί ο «εκλεκτός» της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.