ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν 1,5 εκατ. ψηφοφόρους – Εμείς γιατί χάσαμε 100.000 αντί να κερδίσουμε;»

Αναταράξεις στο άλλοτε κυβερνών κόμμα

Τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν 1,5 εκατ. ψηφοφόρους – Εμείς γιατί χάσαμε 100.000 αντί να κερδίσουμε;»

Αμφισβητείται πλέον ευθέως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης γιατί το κόμμα του στις χθεσινές Ευρωεκλογές έχασε 100.000 ψήφους σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές αντί να κερδίσει επιπλέον ψήφους από το 1,5 εκατ. ψηφοφόρων που «γύρισαν την πλάτη» σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν κέρδισε από τους άλλους αλλά κατάφερε να χάσει κιόλας σε εκλογική δύναμη!

Μέσα στο ΠΑΣΟΚ περιπλανιέται ακριβώς αυτό το ερώτημα:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που ήταν το μεγαλύτερο θύμα παρακρατικής δράσης παρόλα αυτά έχασε αντί να κερδίσει, «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε»;

Είχε όλα τα «assets» με το μέρος του μετά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και πέτυχε το ίδιο ποσοστό με τις εθνικές εκλογές και πτώση σε απόλυτους αριθμούς σε ό,τι αφορά τις ψήφους.

Ένα σκάνδαλο το οποίο δείχνει να μην το χρησιμοποίησε σχεδόν καθόλου, ώστε να έχει όφελος για το κόμμα του και τον ίδιο.

Ουσιαστικά «σφυρίζει» αδιάφορα και με τον τρόπο αυτόν δείχνει να δικαιώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι κάτι «τρέχει» και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Με λίγα λόγια  έχει δημιουργήσει την αίσθηση μίας «άοσμης» και «ακίνδυνης» για τη Νέα Δημοκρατία, αντιπολίτευσης.

Ότι κι αν συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στα «κάγκελα».

Πρωτοκλασάτα στελέχη έσπευσαν να δηλώσουν την αμφισβήτηση τους απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη και ουσιαστικά ζητούν την άμεση αποπομπή του από την ηγεσία του κόμματος.

Η Νάντα Γιαννακοπουλου σε δηλώσεις της είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει όργανα και θα συζητηθούν τα πάντα, τι έγινε λάθος, τι έγινε σωστά στις ευρωεκλογές», ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα αρχηγού απάντησε χαρακτηριστικά «όταν θα τα συζητήσουμε όλα, εννοούμε όλα».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι ο στόχος που είχε θέσει το ΠΑΣΟΚ ήταν η δεύτερη θέση με ισχυροποίησή του ποσοστού, αποδεχόμενη πάντως ότι το δεύτερο έγινε, καθώς «είχαμε άνοδο έστω και μικρή». Μάλιστα δήλωσε με νόημα πως «κάποια στιγμή είμαστε δεύτερο κόμμα, μετά το χάσαμε…». Η κυρία Γιαννακοπούλου επανέλαβε και σήμερα το πρωί το ίδιο με συνέντευξή της στο Action24.

Μετά τη Νάντια Γιαννακοπούλου, ακόμα τρία στελέχη και συγκεκριμένα οι βουλευτές Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Κατρίνης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με δηλώσεις τους αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που διατήρησε στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές φαίνεται πως βάζουν στο «στόχαστρο» τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο Star, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ευχαριστημένο από τα ποσοστά του στις ευρωεκλογές και σε ερώτηση εάν θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα για την επόμενη ημέρα, απάντησε πως «ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μη θέσει όλα τα θέματα».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «δεν πετύχαμε τον πολιτικό και εκλογικό μας στόχο, που ήταν η δεύτερη θέση» και συνέχισε λέγοντας με νόημα ότι στο ΠΑΣΟΚ «θα τα συζητήσουμε και θα τα αξιολογήσουμε όλα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε μικρή άνοδο, αλλά απέχει από τους στόχους που είχαν θέσει και τις προσδοκίες, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει μια ανοικτή πολιτική συζήτηση και για την αποτίμηση του αποτελέσματος αλλά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την επόμενη ημέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.