Ψήφο κατά της κυβέρνησης από την πλειοψηφία των πολιτών καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της GPO για το Star. Ποσοστό 60,4% των πολιτών δηλώνει ότι με την ψήφο του θέλει να καταψηφίσει την κυβέρνηση στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Μάλιστα, η ακρίβεια και η κατάσταση της οικονομίας θα επηρεάσουν την ψήφο του 53,4%. Μόλις το 8,2% δηλώνει ότι θα επηρεάσουν την ψήφο του τα ευρωπαϊκά θέματα και ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά η ασφάλεια, η Υγεία, η εξωτερική πολιτική, τα Τέμπη, η Παιδεία και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO:

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 33,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με 16,2%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,2%, με την Ελληνική Λύση να λαμβάνει 8,4% και το ΚΚΕ 8,2%. Στη συνέχεια, ΝΙΚΗ 3,6%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, Νέα Αριστερά 3%, Δημοκράτες 2,6%, Φωνή Λογικής 2,2% και Μέρα25 2%.

Στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

Η ΝΔ στο 29,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,4% και το ΠΑΣΟΚ στο 11,7%. Άνοδο 1% από το 6,5% στο 7,5% καταγράφει και η Ελληνική Λύση. Πτωτική η τάση για το ΚΚΕ σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία στην πλειοψηφία τους κινήθηκαν ανοδικά.

Το 60,4% θέλει να καταψηφίσει την κυβέρνηση:

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 43,5% σε θετικές απόψεις. Δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 34,9% και ακολουθούν κατά σειρά: Νίκος Ανδρουλάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Στέφανος Κασσελάκης, Κυριάκος Βελόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης και Δημήτρης Νατσιός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!