Η κινητικότητα και οι συζητήσεις που γίνονται για καιρό πάνω στην υλοποίηση μαζικής εκλογικής συνεργασίας των πατριωτικών δυνάμεων (που υποστηρίζουν τις εθνικές κοινωνίες και την κυριαρχία των εθνικών κρατών, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της εξουσίας των πολιτών, της ισονομίας, μεταξύ άλλων) ωθούν το ΑΚΚΕΛ να δημοσιοποιήσει εκ νέου τις θέσεις και διαπιστώσεις του.
Η απελευθέρωση από το διχαστικό “Αριστερά και Δεξιά” είναι μία ανάγκη για την οποία δεν υπάρχει τρόπος να τονιστεί αρκετά πόσο ζωτική σημασία έχει να γίνει κατανοητή. Αυτός ο διχαστικός διαχωρισμός είναι ανύπαρκτος πια και υπήρξε για μερικές δεκαετίες ξεκινώντας λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αυτή η προπολεμική κατάσταση που χαρακτήριζε και περιέγραφε σε κάποιο βαθμό τον κόσμο μας κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου σήμερα έχει αφήσει μερικά κατάλοιπα τα οποία σαν αναμμένα κάρβουνα πετάγονται μέσα στον πατριωτικό χώρο για να εμποδίζουν τη διαμόρφωση εκλογικών συνεργασιών.
Αυτές οι εκλογικές συνεργασίες, όπως υποστηρίζει το ΑΚΚΕΛ, πρέπει να γίνονται ισότιμα. Είναι εγκληματικό λάθος η έπαρση και η αλαζονεία ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν στον πατριωτικό χώρο (ή ανθρώπων του περιβάλλοντός τους), να λειτουργούν διασπαστικά και να επιτρέπουν στο παγκοσμιοποιητικό καθεστώς να έχει τα οφέλη του “διαίρει και βασίλευε”. Όλοι οι Καλοί χωρούν, ένας Κακός ή Εγκάθετος δεν χωράει.
Θεμελιώδης απαίτηση όλων των πατριωτικών κομμάτων κινήσεων προσωπικοτήτων κλπ πρέπει να είναι η εξασφάλιση της ακεραιότητας των εκλογών. Όλοι γνωρίζουμε για τη νοθεία που έγινε επί Σημίτη όταν είχε για πρώτη φορά αντίπαλο τον Καραμανλή και μετά σε δύο ώρες περίπου τα αποτελέσματα αντιστράφηκαν.
Οι δύο μεγάλες συμμαχίες στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα δηλαδή η πολιτική συμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, περιλαμβάνουν όλους τους διαχρονικούς εχθρούς του Ελληνισμού, παλιούς και νέους, χαρακτηρισμένους ως συμμάχους! Όταν αυτό συνδυαστεί με την συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ απέναντι σε όλα τα εθνικά-κοινωνικά θέματα, τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού, αναδύεται η απόλυτη υποχρέωση να εξετάσουμε τί δώσαμε και τί κερδίσαμε από τη συμμετοχή μας σε αυτά τα δύο διεθνή σώματα.
Όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι τα συγκριτικά οφέλη είναι λιγότερα από αυτά που χάσαμε με δικαιολογία την συμμετοχή μας. Κατά συνέπεια το ΑΚΚΕΛ υποστηρίζει ότι όταν ο πατριωτικός χώρος αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδας, θα πρέπει να προσδιοριστούν αναλυτικά τα οφέλη και οι απώλειες σε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες μέχρι σήμερα ώστε να προσδιορίσουμε τη στάση μας για θεραπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και να προσδιορίσουμε την σχέση που θα έχει η Ελλάδα μαζί τους.
Η σημερινή κρίση (πολιτειακή, οικονομική και ασφάλειας) που αντιμετωπίζουμε οφείλεται στην έπαρση και αλαζονεία του αμερικανοβρετανικού Άξονα της βαρβαρότητας, που ανασύστασε το Ναζισμό ως Ατλαντισμό.
Αρχικά εκφράστηκε με την πρωτοφανή επίθεση και κατασυκοφάντηση της Ελλάδας που επέβαλαν τα Μνημόνια, στη συνέχεια με το ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, την “υγειονομική δικτατορία” με πρόσχημα τον κορονοϊό και τώρα με την χρησιμοποίηση της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, όπως είχαν σχεδιάσει από το 2015 οι βρετανικές και αμερικανικές παρακρατικές ΜΚΟ Integrity Initiative και Open Society-OSIFE.
Βασικός στόχος αυτής της αμερικανοβρετανικής βαρβαρότητας είναι η Ορθοδοξία, ως πνευματική οδός σωτηρίας για όλους τους ανθρώπους και χρειάζεται να θεραπευθούν οι πληγές που επέφερε αυτή η βαρβαρότητα.
Ο Ελληνισμός είναι το ιστορικό σώμα της Ορθοδοξίας και η Ορθοδοξία είναι η αθανατοποιημένη μεταμόρφωση του Ελληνισμού, για να προσφέρει στον Θεό τα πολιτιστικά υλικά ώστε ο Λόγος του Θεού να μαθευτεί σε όλο τον κόσμο. Ο Ελληνισμός είναι το σημείο αναφοράς που δεν ανήκει στην Δύση ή Ανατολή ή Βορά ή Νότο ή αλλού.
Τα προαναφερθέντα δίνουν μία βασική οριοθέτηση σχετικά με την αντίληψη της κατάστασης που επικρατεί και για το πώς πρέπει αυτή να αντιμετωπιστεί από έναν ενιαίο πατριωτικό χώρο που θα βρίσκεται σε σταθερή και ισότιμη εκλογική συνεργασία.