ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το Al Jazeera επιμένει παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις ότι «η Ελλάδα θα δώσει 32 F-16 Block 30 της ΠΑ στην Ουκρανία»

Το ΜΜΕ με έδρα το Κατάρ επιμένει ότι θα πουληθούν στις ΗΠΑ όπου και θα αναβαθμιστούν για να μεταφερθούν στο Κίεβο

Το Al Jazeera επιμένει παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις ότι «η Ελλάδα θα δώσει 32 F-16 Block 30 της ΠΑ στην Ουκρανία»

Το καταριανό Al Jazeera επιμένει παρά τις συνεχείς διαψεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ότι η Ελλάδα θα δώσει τα 32 F-16 Block 30 της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ουκρανία.

Φυσικά επειδή πρόκειται για ένα ζήτημα που τους αφορά άμεσα με το δημοσίευμα ασχολήθηκαν εκτενώς και οι Ουκρανοί

Συγκεκριμένα το Al Jazeera αναφέρει ότι η Ελλάδα πρόκειται να αποσύρει 32 παλαιότερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 30 καθώς αναβαθμίζει 82 F-16 σε Block 70 (στο ίδιο επίπεδο θα αναβαθμίσει και τα 37 F-16 Block 50) και απόκτησε 24 μαχητικά Rafale τέταρτης γενιάς από τη Γαλλία.

«Μια επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ έδωσε επίσης άδεια στην Ελλάδα να αγοράσει έως και 40 αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων F-35 πέμπτης γενιάς. Η Ουκρανία δεν έχει κρύψει ότι θέλει τα F-16.

Μια έκθεση ανέφερε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να περιμένει 60 παροπλισμένα F-16 από τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι χρειάζεται περίπου 150. Τα 32 αεροσκάφη της Ελλάδας θα συμβάλουν κατά κάποιο τρόπο προς τη μείωση της διαφοράς.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Al Jazeera, η προτιμώμενη φόρμουλα της Ελλάδας για τη μεταφορά αυτών των τζετ είναι να τα πουλήσει πίσω στις ΗΠΑ, οι οποίες θα τα αναβαθμίσουν και θα τα περάσουν στο Κίεβο».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει διαψεύσει πολλές φορές ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 16 Απριλίου 2024 μιλώντας στο πολωνικό μέσο «Rzeczpospolita» επανέλαβε την υποστήριξή του στην Ουκρανία, αλλά διευκρίνισε πως η Ελλάδα δεν προτίθεται να στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 γιατί «τα έχουμε ανάγκη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.