ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θέτει υπό αμφισβήτηση Σ.Κασσελάκη & Ν.Ανδρουλάκη: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισαν τίποτα από την πτώση της ΝΔ!

Οι ψηφοφόροι προτίμησαν να απέχουν από το να πάνε να τους ψηφίσουν!

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θέτει υπό αμφισβήτηση Σ.Κασσελάκη & Ν.Ανδρουλάκη: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισαν τίποτα από την πτώση της ΝΔ!

Οι χθεσινές ευρωεκλογές δεν αποτελούσαν «στραπάτσο» μόνο για τη ΝΔ αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και για το ΠΑΣΟΚ για διαφορετικούς όμως λόγους.

Δεν υπήρχε περίπτωση να αμφισβητηθεί η πρωτιά της ΝΔ αλλά οι προσδοκίες και στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν υψηλές.

Βέβαια οι προσδοκίες αυτές ήταν αντικρουόμενες καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ ποντάριζαν σε ποσοστά άνω του 18% ίσως και του 19%, ενώ στο ΠΑΣΟΚ, ότι θα ξεπερνούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και αποκόμιζαν ένα εκλογικό κέρδος της τάξης του 17% τουλάχιστον.

Και οι δύο διαψεύστηκαν δημιουργώντας έτσι καταυτόν τον τρόπο ένα σοβαρό κύμα αμφισβήτησης για τους αρχηγούς των δύο κομμάτων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά το «πείραμα» Σ.Κασσελάκη έχει τελειώσει ενώ στο ΠΑΣΟΚ ξεκινάει πλέον η αμφισβήτηση στο πρόσωπο και την ηγεσία του Ν.Ανδρουλάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσπασε ένα ποσοστό της τάξης του 14,92% και το ΠΑΣΟΚ 12,79%.

Τα ποσοστά αυτά από μόνα τους εκφράζουν την πρώτη μεγάλη αποτυχία των δύο κομμάτων που είναι ότι αθροιστικά δεν ξεπερνούν το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας.

Δηλαδή παρουσίασαν την εικόνα ότι ακόμα κι αν κατέλθουν σε εθνικές εκλογές μαζί κατά της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ικανά να κερδίσουν.

Η δεύτερη μεγάλη ήττα για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να πείσουν σημαντική μερίδα των ανθρώπων που απείχαν από τις Ευρωεκλογές να σηκωθούν από τους καναπέδες τους, ή από τις παραλίες και να πάνε να τους ψηφίσουν.

Διότι όσοι απείχαν το έκαναν ως ένδειξη δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας.

Και όμως κανένα από τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους αυτούς ότι θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν ψηφίζοντας τους!

Όπως κι αν έχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην ανασύνταξη δυνάμεων και σε αυτό το πλαίσιο, δρομολογείται η περιθωριοποίηση ή κι απομάκρυνση στελεχών και η αναβάθμιση άλλων που είχαν περιθωριοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Βέβαια όλα αυτά είναι μεσοβέζικες λύσεις που δεν αφορούν κανέναν και ακόμα περισσότερο δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

Προς το παρόν, πάντως, δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης των δύο γραμματέων, της Ράνιας Σβίγκου και του Γιάννη Βουλγαράκη.

Οι κομματικές οργανώσεις, ιδίως στην περιφέρεια, δεν λειτουργούν κι αυτό φάνηκε κι από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο, τέταρτο ακόμα και πέμπτο κόμμα σε πολλούς νομούς.

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ το κλίμα που επικρατεί αντικατοπτρίζεται από την ατάκα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σε πάνελ του OPEN ο οποίος είπε ότι «δεν μπορώ να χωνέψω πως χάσαμε από τον Κασσελάκη».

Αν αυτό δεν είναι αμφισβήτηση για τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη τότε τι είναι;

Ο Ο.Κωνσταντινόπουλος εξήγησε ότι αυτό το λέει επειδή κατά τη γνώμη του ο Σ.Κάσσελάκης δεν εκφράζει την κεντροαριστερά.

Επίσης, παραδέχθηκε ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της δεύτερης θέσης, ενώ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην τα κατάφερε τώρα αλλά στο μέλλον θα είναι εκείνο που θα εκφράσει την κεντροαριστερά. 

Με άλλα λόγια η ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.