ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Το «δείπνο των 4» στο σπίτι της Βάσως, η πτώση του Ανδρέα και η άνοδος του Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Στιγμές που άλλαξαν την πορεία του κόμματος

Το «δείπνο των 4» στο σπίτι της Βάσως, η πτώση του Ανδρέα και η άνοδος του Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ακριβώς 30 χρόνια πριν, τον Νοέμβριο του 1994, η Βάσω Παπανδρέου ήταν η οικοδέσποινα σε ένα δείπνο που στην κυριολεξία έγραψε πολιτική ιστορία.

Παρακαθήμενοι ο Κώστας Σημίτης, ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Παρασκευάς Αυγερινός. Στο συγκεκριμένο δείπνο, στο σπίτι της Βάσως Παπανδρέου, στη Ρεματιά Χαλανδρίου, το «μενού» ήταν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, στη σκιά της κλυδωνιζόμενης υγείας του ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι 4 συνδαιτημόνες συμφώνησαν, εκείνο το βράδυ, στα βασικά. Πρώτο, ότι έπρεπε να αναζητηθεί πλέον η διάδοχη λύση στο ΠΑΣΟΚ, μετά τον Ανδρέα.

Δεύτερο, ότι οι «4» θα λειτουργούσαν ως «ομάδα» και τρίτο, ότι την πρωτοκαθεδρία στην ομάδα δικαιούτο να έχει ο Κ. Σημίτης. Κάποιες επιφυλάξεις του Θ. Πάγκαλου κάμφθηκαν μετά τη σθεναρή υποστήριξη από τη Βάσω στην επιλογή του Κ. Σημίτη.

Και ένα παραλειπόμενο: o «αστικός μύθος» υποστηρίζει ότι είχε σταλεί πρόσκληση στον δείπνο και σε ένα ακόμη πρόσωπο, τον Κώστα Λαλιώτη για να συμμετάσχει. Όμως ο Λαλιώτης διάλεξε τον δικό του δρόμο και δεν εμφανίστηκε ποτέ στη Ρεματιά Χαλανδρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα τα υπόλοιπα, με αποκορύφωμα δυο χρόνια μετά την εκλογή Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είναι απλά ιστορία…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.