ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κατακαίγεται για 28η μέρα το όρος Όρβηλος των Σερρών: Αιωνόβια δάση θύμα της κυβερνητικής αδιαφορίας

«Πριν από 10 ημέρες φτάσαμε ένα βήμα προς τη εκκένωση του χωριού Αχλαδοχώρι και αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής»!

Κατακαίγεται για 28η μέρα το όρος Όρβηλος των Σερρών: Αιωνόβια δάση θύμα της κυβερνητικής αδιαφορίας

Το όρος Όρβηλος στις Σέρρες εξακολουθεί να καίγεται για 28η ημέρα, με την τοπική κοινωνία να βρίσκεται σε απόγνωση και το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην προχωράει σε καμία ενέργεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς!

Ελάχιστα ΜΜΕ -πλην του pronews.gr- έχουν αναδείξει την απίστευτη οικολογική καταστροφή που συντελείται σε μία περιοχή απείρου κάλλους, καθώς ως γνωστόν «όταν είσαι μπουκωμένος δεν μιλάς».

Ο Γιώργος Τάτσιος, δήμαρχος Σιντικής Σερρών, ζήτησε να επιστρέψουν τα εναέρια μέσα για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που έχει κάψει 26.000 στρέμματα παρθένου δάσους, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

«Ο Δήμος Σιντικής έχει αρκετά βουνά. Το όρος Όρβηλος έχει καεί σχεδόν ολοσχερώς. Έχει κάψει το πευκοδάσος πάνω από το Αχλαδοχώρι που είχε καεί και πριν από 20 χρόνια.

Ακούγονται εκρήξεις από πολεμικό υλικό που παρέμεινε εκεί από τον πόλεμο.

Υπήρχαν αχαρτογράφητα ναρκοπέδια στην περιοχή. Όσες φορές προσπάθησε η Πυροσβεστική να πάει εκεί, ακούστηκαν εκρήξεις και επειδή προέχει η ανθρώπινη ζωή οπισθοχώρησαν», ανέφερε και συνέχισε:

«Για να γίνει η ανάσχεση της φωτιάς, ήταν τα εναέρια μέσα. Επί 20 ημέρες προσπαθούσαν να την περιορίσουνε αλλά αυτήν την εβδομάδα δεν έγινε προσπάθεια.

Καταλαβαίνουμε ότι έχει πολλές φωτιές αλλά και εδώ πάνω από 20.000 στρέμματα έχουν καεί και είμαστε ανήσυχοι για την επόμενη μέρα».

Ο ίδιος επεσήμανε πως η φωτιά πέρασε στη Βουλγαρία, και έχουν ζητήσει εναέρια μέσα από Γαλλία, Ιταλία, και από Σουηδία.

«Κινητοποιήθηκε η τοπική κοινωνία και ζητήσαμε κάποια πράγματα από το υπουργείο για να μην έχουμε τα ίδια. Ζητάμε τη διασφάλιση.

Πριν από 10 ημέρες φτάσαμε ένα βήμα προς τη εκκένωση του χωριού Αχλαδοχώρι και αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής», υποστήριξε ο δήμαρχος και κατέληξε:

«Ζητάμε από το υπουργείο να γίνει ακόμα ένας δρόμος που να συνδέει τα χωριά για να μην θρηνήσουμε ζωές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρέπει να γίνουν συστήματα πυρανίχνευσης. Ζητάμε από το υπουργείο να μας εντάξει στις περιοχές με υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.