Μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Oceanman στην Κρήτη έλαβε ο Τουρκοκύπριος Doğukan Ulaç, ο οποίος «γιόρτασε» την κατάκτηση της… 7ης θέσης στα 10 χλμ. κολύμβησης, βγάζοντας σημαία του ψευδοκράτους και δημιουργούνται δύο πολύ απλά ερωτήματα:

Με ποιο διαβατήριο εισήλθε στην χώρα ο συγκεκριμένος; Επίσης γιατί του επετράπη να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο αθλητής, με την προκλητική του αυτή κίνηση, «γιόρτασε» την 29η Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 29 Οκτωβρίου του 1923, η Τουρκία έγινε «δημοκρατία» μετά τη διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η ημερομηνία αυτή είναι σημαντική για τους Τούρκους, αλλά και για την Κύπρο, για εντελώς διαφορετικούς λόγους, καθώς έχει οριστεί ως ημέρα των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974. Υπάρχει όμως κάποιο ζήτημα με την προκλητική αυτή ενέργεια που έγινε στην Κρήτη.

Την πρόκληση του τουρκοκύπριου αθλητή αξιοποίησε αμέσως ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Ο “εθνικός” μας κολυμβητής, Doğukan Ulaç, ήρθε 7ος στη γενική κατάταξη των 10 χλμ και κατετάγη πρώτος στις ηλικίες 20-29 ετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Oceanman που διεξήχθη στο ελληνικό νησί της Κρήτης. Συγχαίρω τον Doğukan και του εύχομαι συνεχή επιτυχία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!