
Ο ειδικός πραγματογνώμονας σε θέματα πυρκαγιών και τεχνικός σύμβουλος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών Βασίλης Κοκοτσάκης παρουσίασε ένα νέο βίντεο, στο οποίο φαίνεται «η ροή των καυσίμων και οι γλώσσες φωτιάς»!
Με σημερινή (15/2) ανάρτησή του, αλλά και με τπαρουσία του το βράδυ της Παρασκευής (14/2) στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Γιώργου Σαχίνη στην ΚΡΗΤΗ TV, ο Β.Κοκοτσάκης αποκαλύπτει «Την ροή των καυσίμων στα πράνη. Το ντόμινο, τους πίδακες και γλώσσες φωτιάς».
Παρουσιάζει επίσης με συγκλονιστικό τρόπο «τον εφιάλτη που σκότωσε (έκαψε) 27 επιβάτες του μοιραίου τρένου…»
Η ανάρτησή του:
«Εδώ θα δείτε αυτό που πεισματικά αρνούνται να δουν αυτοί που πρέπει. Την ροή των καυσίμων στα πράνη.Το ντόμινο, τους πίδακες και γλώσσες φωτιάς. Θα δείτε τον εφιάλτη που σκότωσε (έκαψε) 27 επιβάτες του μοιραίου τρένου… »
Ακολουθεί η αποκαλυπτική συζήτηση στις «Αντιθέσεις», με νέα ντοκουμέντα, έγγραφα και με το βίντεο-γροθιά στο στομάχι το οποίο το εξηγεί ο Βασίλης Κοκοτσάκης, 717 ημέρες μετά σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Σε συνοδευτική έκθεση της τεχνικής ομάδας (Dr Παπαδάκης Μανόλης: Καθηγητής αναλυτικών Μαθηματικών Πανεπιστημίου Χιούστον, Ειδικός σε θέματα ανάλυσης βίντεο και Εικόνας – Χρυσός Μάρκος: Διπλ. Χημικός Μηχανικός, Πραγματογνώμονας σε θέματα μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων), ο κ.Κοκοτσάκης επιβεβαιώνει ότι ο θάνατος 27 ατόμων «οφείλεται σε εύφλεκτα καύσιμα υλικά τα οποία είχαν την δυνατότητα αυτόνομης διατήρησης της καύσης και των οποίων η συμπεριφορά δεν συνάδει με την συμπεριφορά καύσης του βασικού εξοπλισμού των 2 τρένων, αλλά και του δηλωμένου φορτίου αυτών.
Ο θάνατος επήλθε λόγω ακριβώς αυτής της καύσης και της έκθεσης των σωμάτων σε αυτήν και συνέβη όταν τα παραπάνω εύφλεκτα καύσιμα υλικά ανεφλέγησαν σε δεύτερο χρόνο και αφού το φαινόμενο της πυρόσφαιρας είχε ολοκληρωθεί».
Προσθέτει ακόμα ότι «από την νέα σύνθεση-σύνδεση των δύο ηχητικών διαπιστώνεται η παρουσία στον χώρο περισσότερων διασωθέντων κατ’ αρχήν επιβατών, από όσων ακούγονται στην προηγούμενη σχετική ανάλυσή μας.
Αυτό πιστοποιείται από την ύπαρξη διαφορετικών φωνών και κραυγών απόγνωσης σε σχέση με προγενέστερη ανάλυση μας με την χρήση ενός μόνο αρχείου ήχου προς το 112.
Από αυτές τις κραυγές αναγνωρίζεται ως αιτία θανάτου των επιβατών αυτών η έκθεση του σώματος τους στις φλόγες για τις οποίες οι διασωθέντες φαίνεται να είχαν τόσο αντίληψη όσο και επίγνωση της σε βάρος τους κατάστασης, την οποία και εκφράζουν με δραματικό τρόπο».
Σε άλλο σημείο η έκθεση του κ.Κοκοτσάκη αναφέρει ότι «διαπιστώνεται η χωρίς καμία αμφιβολία ροή φλεγόμενων αυτών υγρών καυσίμων στα πρανή (λόγω κλήσης) της σιδηροδρομικής γραμμής, στο σημείο που κατέληξαν και εντοπίστηκαν τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας μετά την σύγκρουση, διαπίστωση η οποία δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το είδος της καύσης αλλά και της ταυτότητας του καιόμενου υλικού».
Δείτε το βίντεο της εκπομπής:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.