ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Εγκρίθηκε η παραμονή Χ.Βουρλιώτη στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Μόνο το ΚΚΕ δήλωσε «παρών»

Εγκρίθηκε η παραμονή Χ.Βουρλιώτη στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η ανανέωση της θητείας για άλλα τρία χρόνια, του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης από εγκληματικές δραστηριότητες, και επίτιμου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, καθώς και ο τριετής διορισμός των 13 τακτικών και 13 αναπληρωματικών μελών της Αρχής, μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Θετική γνώμη για τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής εξέφρασαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας και οι Σπαρτιάτες ψήφισαν αρνητικά και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Τα 26 συνολικά, τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Αρχής, έλαβαν θετική γνώμη μόνο από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών», εκτός από την Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας, που έδωσαν αρνητική ψήφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του έργου της Αρχής τα τελευταία τρία χρόνια της θητείας του, ο κ. Βουρλιώτης χαρακτήρισε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος την «υπ’ αριθμό ένα απειλή της παγκόσμιας οικονομίας». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «με βάση στοιχεία από τον ΟΗΕ, το ετήσιο ξέπλυμα μαύρου χρήματος ανέρχεται στα 2% με 3% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ήτοι σε 800 δισ. έως δύο τρισ. δολάρια, ενώ σε επίπεδο ΕΕ, μόνο στο χρηματοοικονομικό σύστημα και όχι στους άλλους διαύλους, οι απώλειες, οι ύποπτες ή ασυνήθεις συναλλαγές, ανέρχονται στα 117 έως 210 δισ. ευρώ ετησίως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.