ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Α.Σαμαράς στην ομιλία του! Νόμιζες, ακούγοντάς τον, ότι διάβαζες τα ρεπορτάζ του pronews.gr. Welcome to the club!

Υπόθεση «Λύτρα-Πολυζωγοπούλου» ή πώς να στρέφεις το ενδιαφέρον των πολιτών από την ήττα της ΝΔ σε «μηδενικής αξίας» ζητήματα

Με την κλασσική τακτική «τους δείχνω το δένδρο και χάνουν το δάσος»

Υπόθεση «Λύτρα-Πολυζωγοπούλου» ή πώς να στρέφεις το ενδιαφέρον των πολιτών από την ήττα της ΝΔ σε «μηδενικής αξίας» ζητήματα

Η υπόθεση «Λύτρα-Πολυζωγοπούλου» έχει μονοπωλήσει την ειδησεογραφική και άρα και την πολιτική ατζέντα από την περασμένη Κυριακή και με αυτόν τον τρόπο στράφηκε το ενδιαφέρον των πολιτών από την εκλογική ήττα της ΝΔ στις Ευρωεκλογές και την ακρίβεια που τον εξαθλιώνει σε μηδενικής αξίας ζητήματα.

Μία ακρίβεια που δεν έχει σταματημό και μία εκλογική ήττα που μαζί με την ακρίβεια βεβαίως, θα φέρει πολύ σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.

Εξελίξεις άλλωστε που αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται και σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, όπου αναζητούν τρόπους να «ξεφορτωθούν» τις νυν ηγεσίες του Σ.Κασσελάκη και του Ν.Ανδρουλάκη με την προοπτική να κατέλθουν στις εθνικές εκλογές ως ενιαίο κόμμα.

Ποιος πιστεύετε ότι θα μπορούσε να ηγηθεί ενός ενωμένου πολιτικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να νικήσει τον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ σε εθνικές εκλογές;

  • Ν.Ανδρουλάκης (2%, 260 Votes)
  • Σ.Κασσελάκης (8%, 1.258 Votes)
  • Χ.Δούκας (10%, 1.649 Votes)
  • Μ.Χριστοδουλάκης (2%, 356 Votes)
  • Α.Τσίπρας (22%, 3.620 Votes)
  • Άλλος (13%, 2.085 Votes)
  • Κανείς (41%, 6.576 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 393 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.197

Loading ... Loading ...

Με την κλασσική τακτική «τους δείχνω το δένδρο και χάνουν το δάσος» τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ επιχειρούν να μην επιτρέψουν στον απλό πολίτη να κατανοήσει αυτά που έρχονται.

Σε ότι αφορά την ακρίβεια έχουμε έναν πρωθυπουργό που το παραδέχεται ανοιχτά, πως «Η ακρίβεια θα μείνει και δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στις προ τριετίας τιμές»!

Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτό, όποιος πριν τρία χρόνια έπαιρνε 1.000 ευρώ μισθό που δεν του έφταναν για να ζήσει ούτε τότε, τώρα είναι σα να παίρνει 500 ευρώ.

Αυτά τα χρήματα λόγω της ακρίβειας, θα έχουν ακόμα μικρότερη αξία στα επόμενα δύο χρόνια!

Υπάρχουν όμως και σοβαρότατα εξωτερικά προβλήματα τα οποία ο κόσμος επίσης δεν τα έχει κατανοήσει αλλά η ζωή του εξαρτάται από αυτά.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πλέον διεξάγεται επί 2,5 χρόνια και έχει οδηγήσει την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, την Ρωσία σε αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ, η οποία αν κλιμακωθεί κι άλλο (που προς τα εκεί πάει) μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το Ισραήλ απειλεί με εισβολή στο Λίβανο εάν η Χεζμπολάχ δεν αποσύρει τις δυνάμεις  της πέραν του ποταμού Λιτάνι. Η δε Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο με… βομβαρδισμό εάν βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο το Ισραήλ ώστε να επιτεθεί εναντίον της.

Μία Χεζμπολάχ η οποία είναι πολλές φορές ισχυρότερη της Χαμάς και η οποία έχει κερδίσει τον πιο πρόσφατο πόλεμό της κατά του Ισραήλ το 2006 (ή τουλάχιστον σίγουρα δεν τον έχασε).

Το ότι απειλεί την Κύπρο με πλήγμα, θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα στα ειδησεογραφικά της χώρας όλη μέρα, κάθε μέρα, αλλά δεν… είναι.

Αρκεί ένα βλήμα να πέσει κάπου στην Κύπρο και πάει ο τουρισμός της.

Δεν θα «πατήσει» στο νησί ούτε ένας τουρίστας.

Φυσικά, το ίδιο ακριβώς θα ίσχυε και για την Ελλάδα η οποία εξαρτάται απόλυτα από τον τουρισμό (είναι η μόνη πραγματική της οικονομική δραστηριότητα).

Μέσα σε όλα αυτά πλησιάζουν και οι αμερικανικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου.

Οι κρισιμότερες στη σύγχρονη ιστορία. Εάν παραμείνει ο Τ.Μπάιντεν στην εξουσία, μπορεί να δούμε πολύ χειρότερα πράγματα, όπως μία παγκόσμια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου, η μία παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση επίσης άνευ προηγουμένου.

Αν κερδίσει ο Ν.Τραμπ, είναι πολύ πιθανό να αποκατασταθεί η  τάξη και η ειρήνη στον κόσμο και να επιστρέψει η οικονομική σταθερότητα (αν και δεν θα είναι τόσο εύκολο).

Κι όμως, όλα αυτά τα μείζονος σημασίας ζητήματα έχουν χαθεί πίσω από την υπόθεση «Λύτρα-Πολυζωγοπούλου».

Για τώρα, αύριο θα βρεθεί κάτι άλλο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.