Η Google πραγματοποίησε το Search On event της και αποκάλυψε όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα που την ανέδειξε, την αναζήτηση.
Αρχικά θα υπάρξουν βελτιώσεις στην αναζήτηση με τη συνδρομή της AI της Google, η οποία θα μπορεί πλέον να καταλαβαίνει πολύ καλύτερα την καθομιλουμένη με 175 δισεκατομμύρια παραμέτρους. Έχει εκπαιδευτεί σε 75 γλώσσες και το σύστημα θα μπορεί να προσφέρει τα πιο σχετικά αποτελέσματα βασισμένο σε προηγούμενες αναζητήσεις σας, περνώντας σε ολοένα και πιο εξειδικευμένα αποτελέσματα όσο επιμένετε στην αναζήτηση ενός θέματος.
Το Google Lens θα ψάχνει πλέον λέξεις και εικόνες σε συνδυασμό. Για παράδειγμα όταν ψάχνετε μία εικόνα με την αλυσίδα ενός ποδηλάτου, μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματα προσθέτοντας τον όρο “πώς να τη φτιάξω” και θα εμφανιστούν tutorials και οδηγίες επισκευής του ποδηλάτου.
Αναβαθμίσεις θα δει και ο τομέας των αγορών, με το Google Lens να βρίσκει προϊόντα από online εικόνες και τη δυνατότητα ελέγχου διαθεσιμότητας. Μία γενική αναζήτηση στο Google, όπως “κοντά μπουφάν”, θα φέρει μία λίστα φωτογραφιών μοντέλων που ποζάρουν με το συγκεκριμένο είδος ρούχων, για να κάνει η Google την εμπειρία των online αγορών παραπλήσια στο κοίταγμα μιας βιτρίνας.
Μία σημαντική ανακοίνωση ήταν πως ο εντοπισμός πυρκαγιών στο Maps θα διατεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και οι χάρτες θα αναβαθμίζονται κάθε ώρα, ενώ τα δεδομένα θα αντλούνται από τους δορυφόρους που ανήκουν στην πλατφόρμα Earth Engine. Θα υπάρξει επίσης layer δασών, καθώς και ένα εργαλείο ονόματι Address Maker το οποίο είναι πρακτικά μία επέκταση του Plus Codes για να μπορούν κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές υπηρεσίες να ορίζουν διευθύνσεις σε επαρχιακές τοποθεσίες που δε διαθέτουν κάποια διεύθυνση.
Οι νέοι τρόποι κατανόησης της πληροφορίας είναι εντυπωσιακοί, αλλά η πρόκληση είναι το τι θα κάνει με όλη αυτήν την πληροφορία και πώς θα την παρουσιάσει.
Αν μου έδινες όλα τα μηχανήματα του κόσμου, θα μπορούσα να λύσω πολλά προβλήματα. Αλλά η αναζήτηση είναι άλυτη, καθώς δεσμεύομαι πάλι από την ανθρώπινη περιέργεια και κατανόηση. – Prabhakar Raghavan, Αντιπρόεδρος Google
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.