Καθώς η πανδημία της Covid-19 έχει αναγκάσει τις οικογένειες στην Ινδία να μειώσουν ή να ακυρώσουν τους παραδοσιακά μεγάλους γάμους, ένα ζευγάρι βρήκε έναν χώρο που δεν επηρεάζεται από τους περιορισμούς: το metaverse.
Ο Dinesh Sivakumar Padmavathi και η Janaganandhini Ramaswamy από το Tamil Nadu, όπου οι γαμήλιες συγκεντρώσεις περιορίζονται σήμερα σε 100 άτομα, έχουν προσκαλέσει 2.000 άτομα στον πρώτο metaverse γάμο στην Ινδία, τον επόμενο μήνα.
Καθώς είναι λάτρεις του Χάρι Πότερ, το ζευγάρι επέλεξε ένα πάρτι με θέμα το Χόγκουαρτς, το οποίο οι καλεσμένοι θα παρακολουθήσουν μέσω των τηλεφώνων, των tablet ή των φορητών υπολογιστών τους.
«Εξαιτίας της πανδημίας, δεν είναι δυνατή μια κανονική, δια ζώσης δεξίωση δεδομένου του μεγάλου αριθμού των καλεσμένων που θα παρευρεθούν», δήλωσε ο Padmavathi. «Έτσι, αποφασίσαμε να την κάνουμε στο metaverse».
Ο όρος Metaverse περιγράφει τα εικονικά τρισδιάστατα περιβάλλοντα στα οποία οι χρήστες μπορούν να συγκεντρωθούν και να αλληλοεπιδράσουν. Ο γαμπρός, ένας 24χρονος λάτρης της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, συνεργάστηκε με το start-up TardiVerse για να δημιουργήσει έναν ψηφιακό χώρο που μοιάζει με κάστρο και είναι εμπνευσμένος από το Χόγκουαρτς.
Η γαμήλια τελετή θα πραγματοποιηθεί και με την φυσική παρουσία στενών φίλων και συγγενών στο χωριό της Ramaswamy, στην περιοχή Krishnagiri του Tamil Nadu, περίπου 170 μίλια από το Chennai. Στη συνέχεια, το ζευγάρι θα συνδεθεί στη διαδικτυακή δεξίωση, η οποία κοστίζει 150.000 ινδικές ρουπίες (2.016 δολάρια) για να σχεδιαστεί, να αναπτυχθεί και να στηθεί. Στην εκδήλωση διάρκειας μίας ώρας οι νεόνυμφοι θα απευθυνθούν εικονικά στους καλεσμένους τους, οι οποίοι θα μπορούν να εξερευνήσουν το κάστρο και να προσαρμόσουν την εμφάνιση και το ντύσιμο των avatars τους.
Εκτός από τη δυνατότητα να προσκαλέσουν καλεσμένους που δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να παρευρεθούν, η ψηφιακή δεξίωση δίνει τη δυνατότητα στο ζευγάρι να καλέσει τον εκλιπόντα πατέρα της Ramaswamy.
«Ο πεθερός μου απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο», δήλωσε ο Padmavathi. «Έτσι, δημιουργώ ένα τρισδιάστατο avatar που του μοιάζει για να ευλογήσει εμένα και την αρραβωνιαστικιά μου. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε μόνο στο metaverse».
Έχουν υπάρξει αναφορές και για άλλα γαμήλια γεγονότα στο metaverse, όπως ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ που πραγματοποίησε μια φυσική τελετή παράλληλα με μια ψηφιακή, στην πλατφόρμα, Virbela. Αλλά ενώ ο ινδικός νόμος απαιτεί την παρουσία μαρτύρων στις γαμήλιες τελετές, ο Padmavathi πιστεύει ότι η δεξίωσή του στο metaverse θα είναι η πρώτη του είδους της που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα.
Αφού έπεισε την αρραβωνιαστικιά του, η οποία εργάζεται στον τομέα της πληροφορικής, ο Padmavathi έλαβε και την έγκριση των γονέων του για το αντισυμβατικό γεγονός.
«Από την παιδική μου ηλικία ασχολούμαι με τη ρομποτική και τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι με το blockchain και την εξόρυξη Ethereum».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.