Αδιαμφισβήτητα, τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, με εκατομμύρια πολίτες ανά τον κόσμο να περνάνε πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του.
Κάποιες εταιρείες, κυρίως χαμηλότερων κατηγοριών και τιμής, επιλέγουν να βάζουν μεγάλες μπαταρίες. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να γίνουν πιο ελκυστικές στην αγορά σε σχέση με μεγάλες εταιρίες που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν μικρότερες μπαταρίες.
Ανεξάρτητα με το τι κινητό έχει ο καθένας, το χειρότερο πράγμα είναι να μείνει από μπαταρία. Αν είναι στο σπίτι το κακό είναι μικρό. Επίσης υπάρχουν και τα powerbanks που μπορούν να δώσουν ζωή στην μπαταρία σε μια δύσκολη στιγμή. Ωστόσο ποιος δεν έχει μείνει μια φορά στη ζωή του από μπαταρία στην πιο ακατάλληλη στιγμή; Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να περιορίσει κάποιος την χρήση της μπαταρίας.
Τα κόλπα για να μη πέφτει η μπαταρία
Για παράδειγμα αν δεν έχουμε αρκετή μπαταρία καλό θα ήταν να μην έχουμε ανοιχτό το wifi ή τα δεδομένα. Επίσης αρκετή μπαταρία τρώει και το GPS αν είναι συνέχεια ανοιχτό. Μια άλλη επιλογή είναι η ενεργοποίηση ορισμένων ειδοποιήσεων.
Ωστόσο υπάρχει άλλο ένα κόλπο που μπορεί να βοηθήσει αρκετά για να μην πέφτει τόσο εύκολα η μπαταρία. Όλοι γνωρίζουμε ότι η οθόνη έχει την τάση να ροκανίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την μπαταρία.
Υπάρχει ένα κόλπο που παίζει με τη φωτεινότητα της οθόνης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πρόκειται για το auto brightness που περιέχουν τα περισσότερα από τα smartphones της αγοράς και που μπορείς να ρυθμίσεις αυτόματα ή χειροκίνητα την ώρα που η οθόνη θα γίνεται περισσότερο ή λιγότερο φωτεινή.
Μάλιστα τις βραδινές ώρες μπορείς να εξοικονομήσεις το «λευκό φως» της οθόνης με το πιο ζεστό και κιτρινωπό, που όχι μόνο θα βοηθήσει την μπαταρία αλλά θα κάνει και ευκολότερη την βραδινή ανάγνωση και θα σε κάνει να κοιμηθείς πιο εύκολα. Βέβαια αυτό μπορεί να γίνει και εκνευριστικό σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά το καλό που κάνει είναι σίγουρα μεγαλύτερο.