Πλέον όλοι στέλνουν email με αρκετή ευκολία, καθώς οι υπολογιστές έχουν μπει στη ζωή μας, όμως πως πως στέλναμε email το μακρινό 1984;
Ο Τζον Έρλιχμαν, ένας Καναδός τηλεπαρουσιαστής, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα παλιό βίντεο που παρουσιάζει ακριβώς αυτό: Πώς οι άνθρωποι εν έτει 1984 έστελναν email.
Το σπάνιο αυτό αρχειακό υλικό αποτελεί απόσπασμα από το “Database”, μια βρετανική τηλεοπτική εκπομπή τεχνολογίας της εποχής.
Το βίντεο δείχνει έναν από τους πρώτους φορητούς υπολογιστές-έναν TRS-80 Model 100-και ένα κάποιου είδους μόντεμ, γνωστό τότε ως “Acoustic couple”(Ακουστικό Ζευγαρωτή), όπως αναφέρει σχετικά η βρετανική ταμπλόιντ, Daily Mail.
Σύμφωνα με την υπόθεση του βίντεο, ο πρωταγωνιστής-ο παρουσιαστής της εκπομπής Τόνι Μπάσταμπλι-προσπαθεί να παρουσιάσει πώς να στέλνεις και να λαμβάνεις email χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο τηλέφωνο, ενώ ταξιδεύει με τρένο στην Ιαπωνία.
Δυστυχώς για τον παρουσιαστή που φλέγεται να λάβει το email του, δεν είναι εφικτή η σύνδεση στο τρένο.
Αργότερα, ο άντρας καταφέρνει να πετύχει τη σύνδεση από το δωμάτιο του ξενοδοχείου.
Ο Μπάσταμπλι πρώτα παίρνει το τηλεφωνικό νούμερο από ένα περιστροφικό τηλέφωνο της εποχής και μόλις ακούει τον χαρακτηριστικό ήχου της dial up σύνδεσης ενώνει το ακουστικό με το πρωτόγονο μόντεμ.
Έτσι, η τηλεφωνική γραμμή είναι σε θέση να συνδεθεί με τον υπολογιστή, με τους ήχους να μετρατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα και τούμπαλιν.
Στη συνέχεια αποκτά πρόσβαση στον λογαριασμό του μέσω ενός αριθμητικού κωδικού στη μικρή οθόνη του υπολογιστή και οι πληροφορίες “κατεβαίνουν” στο κομπιούτερ, με το email τελικά να εμφανίζεται.
Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και σήμερα πλέον περνάμε άπειρες ώρες με τα social media σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.
Πρόοδος ή μήπως όχι; Εσείς τι λέτε;
Δείτε τα βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=207&v=J5OlzonbgC0&feature=emb_title&ab_channel=ThamesTv
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.