Επιστήμονες, με ένα ραντάρ υψηλής τεχνολογίας, εντόπισαν πάνω από τις πυραμίδες της Γκίζας αόρατες διαστημικές φυσαλίδες, οι οποίες διαθέτουν τέτοια μεγάλη ισχύ, σε βαθμό που μπορούν να επηρεάσουν και τους δορυφόρους.
Σύμφωνα με τη New York Post, οι παραπάνω φυσαλίδες είναι ένα διαστημικό μυστηριώδες φαινόμενο.
Ονομάζονται ισημερινές φυσαλίδες πλάσματος (EPBs) και περιγράφονται ως θύλακες υπέρθερμου αερίου σε χαμηλά υψόμετρα σε περιοχές κοντά στον ισημερινό, όπως η Αίγυπτος.
Επίσης, εμφανίζονται όταν υπάρχει ξαφνικά απώλεια φορτισμένων σωματιδίων στο στρώμα του ουρανού που ονομάζεται ιονόσφαιρα.
Οι επιστήμονες περιγράφουν αυτό το φαινόμενο ως μορφή διαστημικού καιρού και η περίπτωση που εντόπισαν, θεωρούν ότι προέρχεται από μια γεωμαγνητική καταιγίδα που σημειώθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2023.
Η έκθεση της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών τοποθετούμενη για το ζήτημα, ανέφερε ότι αυτές οι φυσαλίδες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «σημαντικό φαινόμενο διαστημικού καιρού», που πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, καθώς μπορεί να επηρεάσει τα ηλεκτρονικά συστήματα, όπως τους δορυφόρους.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.