ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals.gr

Αυτή η συσκευή απαγορεύεται να υπάρχει στο αυτοκίνητό σου

Ποια ποινή θα υπάρξει εάν τυχόν η συσκευή αυτή γίνει αντιληπτή από την τροχαία

Αυτή η συσκευή απαγορεύεται να υπάρχει στο αυτοκίνητό σου

Στην επιβολή προστίμου αξίας 2.000 ευρώ και την αφαίρεση διπλώματος θα προχωρά η Τροχαία σε όσα άτομα διαθέτουν ειδικό μηχανισμό «αντιραντάρ» ο οποίος θα συμβάλλει στην απόκρυψη της αυξημένης ταχύτητας από τα αντίστοιχα μηχανήματα της τροχαίας.

Αν και τέτοιου είδους συσκευές κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο χωρίς κάποια αξιόποινη πράξη, απαγορεύεται ρητά η ευρεία χρήση της από τους Έλληνες οδηγούς.

Στο σημείο αυτό, χρειάζεται να αναφέρουμε πως οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτά που ειδοποιούν τον οδηγό για την ύπαρξη σχετικών ραντάρ της τροχαίας σε κοντινή απόσταση και σε εκείνα που «κρύβουν» την ταχύτητα των αυτοκινήτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσει κανείς ένα αντιραντάρ είναι η κατοχή ειδικής άδειας από το κράτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, όπως ορίζεται στο Άρθρο 20 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στην παράγραφο 14: «αυτός που οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό εντοπισμού συσκευών μέτρησης ταχύτητας χωρίς να διαθέτει για τον εξοπλισμό αυτόν την κατά νόμο άδεια, καθώς και όποιος οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό παρεμπόδισης συσκευών μέτρησης ταχύτητας, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, με αφαίρεση επιτόπου της άδειας ικανότητας οδηγού για 30 ημέρες και επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για 60 ημέρες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.