Ο Adriano R. Lameira, αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το φιλί ήταν κάποτε ένα εξελικτικό ένστικτο των ανθρώπων στο διάβα της πορείας τους, προκειμένου να αφαιρούν τις ψείρες από το στόμα συνανθρώπων τους.

">

Ο ισχυρισμός του ερευνητή, προέρχεται από μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε και αποδείχτηκε ότι «τα στοιχεία υποστηρίζουν ότι το φιλί δεν είναι ένα σήμα αγάπης στους ανθρώπους.

 Το φιλί ήταν κάποτε μέρος μιας μεθόδου αφαίρεσης ψειρών και εμφανίστηκε ως μηχανισμός προστασίας πριν από 2 έως 4 εκατομμύρια χρόνια.

Αντιπροσώπευε δηλαδή, μια υποτυπώδη μορφή περιποίησης πρωτευόντων που διατήρησε την προγονική της μορφή, το πλαίσιο και τη λειτουργία της».

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές της επιστημονικής ομάδας του Adriano Lameira, «το φιλί είναι πιθανότατα το διατηρημένο τελικό στάδιο επαφής με το στόμα κατά τη διαδικασία της περιποίησης, όταν ο καλλωπιστής ρουφά με προεξέχοντα χείλη το τρίχωμα ή το δέρμα του καλλωπιζόμενου, για να αποκολλήσει υπολείμματα ή κάποιο παράσιτο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!