Αδιαμφισβήτητα, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν το κινητό μας πέσει κάτω είναι αν έπαθε κάποια βλάβη, και φυσικά οι χειρότερες σκέψεις μας γίνονται όταν αυτό πέσει στο νερό!
«Θα δουλέψει ξανά; Κι αν όχι, τουλάχιστον θα σωθούν τα αρχεία μου;». Είναι οι εύλογες απορίες που θα σου έρθουν στο μυαλό, μετά το πρώτο σοκ. Όμως υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις και να αποφύγεις τα χειρότερα.
Πρώτα από όλα, πολλά από τα μοντέλα που κυκλοφορούν εκεί έξω σήμερα είναι αδιάβροχα. Στην περίπτωση όμως που δεν έχεις ένα από αυτά, μην πανικοβληθείς.
Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις το βγάλεις από το νερό είναι να το απενεργοποιήσεις και να το σκουπίσεις με μια πετσέτα ή ένα στεγνό κομμάτι ύφασμα.
Καλό θα ήταν να βγάλεις και τη SIM αν μπορείς για να μην επηρεαστεί η λειτουργία της.
Το πιο πιθανό είναι πως μετά το στέγνωμα και μια αναμονή της τάξης των 1-2 ωρών το κινητό σου θα επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση.
Αν παρόλα αυτά το κινητό δεν ανοίγει ή ανοίγει και φέρεται αλλοπρόσαλλα, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις μερικά silica packets.
Πρόκειται για εκείνα τα μικρά πακετάκια που βρίσκονται μέσα στις συσκευασίες των ηλεκτρονικών συσκευών.
Βάλε αυτά τα πακετάκια μαζί με το κινητό σου σε μία τσάντα και άφησέ τα εκεί για 1-2 ημέρες. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες ηλεκτρονικών συσκευών.
Για να τις διατηρήσουν στεγνές. Αν δεν δουλέψει αυτό, τότε θα έχει έρθει η ώρα να το πας σε ένα κατάστημα με κινητά για να το αναλάβει ένας ειδικός.
Εκεί, θα το αποσυναρμολογήσουν πλήρως και θα στεγνώσουν κάθε κομμάτι του ξεχωριστά. Μια διαδικασία που δεν ενδείκνυται ν’ ακολουθήσεις μόνος στο σπίτι.
Αν τώρα δεν έχει στη διάθεσή σου silica gel packets μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρύζι. Τοποθετείς το κινητό σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς, το σκεπάζεις τελείως και περιμένεις 48 ώρες.