ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Ariane 6: Επιτυχημένη η εκτόξευση του νέου ευρωπαϊκού διαστημικού πυραύλου (φωτο-βίντεο)

Σε πλήρη ανάπτυξη οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προστασία της εκτόξευσης

Ariane 6: Επιτυχημένη η εκτόξευση του νέου ευρωπαϊκού διαστημικού πυραύλου (φωτο-βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η πρώτη εκτόξευση του νέου πυραύλου Ariane 6 από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο στη Γαλλική Γουιάνα.

Με αυτή την εκτόξευση, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) σηματοδοτεί την επιστροφή του στο διάστημα. 

Ο Ariane 6 είναι ο πιο πρόσφατος στην ευρωπαϊκή σειρά πυραύλων Ariane και μπορεί να εκτοξεύσει αποστολές σε γήινη τροχιά, αλλά και μακρύτερα στο Διάστημα.

Η παρθενική του εκτόξευση πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο αφότου ο Ariane 5 αποσύρθηκε, έπειτα από 27 χρόνια εκτοξεύσεων, αποκαθιστώντας την ανεξάρτητη πρόσβαση της ΕΕ στο διάστημα μετά από καθυστερήσεις, πολιτικές αποτυχίες και συζητήσεις για τη χρηματοδότηση.

Μία ώρα μετά την απογείωση του πυραύλου, το πρώτο σύνολο δορυφόρων απελευθερώθηκε και τέθηκε σε τροχιά 600 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Πρόκειται για δορυφόρους και πειράματα από διαστημικούς φορείς, εταιρείες, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια.

Επίσης, η εκτόξευση κατέδειξε τις δυνατότητες της νέας ειδικά κατασκευασμένης ζώνης εκτόξευσης που δημιούργησε η γαλλική διαστημική υπηρεσία CNES στο διαστημικό κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας και η οποία επιτρέπει ταχύτερο κύκλο εργασιών εκτοξεύσεων.

Οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην εκτόξευση με την επιχείρηση «TITAN» για την προστασία του διαστημικού κέντρου από αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Τρία γαλλικά Rafale περιπολούσαν τον εναέριο χώρο πριν, κατα τη διάρκεια και μετά την εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου, ενώ στο έδαφος είχαν αναπτυχθεί δεκάδες στρατεύματα του γαλλικού στρατού ξηράς και των ειδικών δυνάμεων. 

Όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνύ, ο συγκεκριμένος πύραυλος θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την εκτόξευση γαλλικών στρατιωτικών δορυφόρων στο διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επόμενη πτήση που προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο θα μεταφέρει τον CSO-3, έναν γαλλικό δορυφόρο στρατιωτικής επιτήρησης που αρχικά είχε προγραμματιστεί να εκτοξευθεί το 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.