ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αστεροειδής θα αιχμαλωτιστεί από την βαρύτητα της Γης: Θα περιστρέφεται γύρω από τον πλανήτη μας επί δύο μήνες

Τι αναφέρουν οι αστρονόμοι που τον ανακάλυψαν

Αστεροειδής θα αιχμαλωτιστεί από την βαρύτητα της Γης: Θα περιστρέφεται γύρω από τον πλανήτη μας επί δύο μήνες

Ένας αστεροειδής που ονομάζεται «2024 PT5» κατευθύνεται προς τη Γη και πρόκειται να γίνει ένα «μίνι-φεγγάρι» για δύο τουλάχιστον μήνες, αναφέρουν αστρονόμοι εννοώντας ότι ο αστεροειδής θα μπει σε τροχιά γύρω από τη Γη. .

Ερευνητές από το Universidad Complutense de Madrid Ciudad Universitaria ανακάλυψαν τον μικρό αστεροειδή στις 7 Αυγούστου.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Research Notes of the AAS, ο Carlos de la Fuente Marcos και ο Raúl de la Fuente Marcos υπολόγισαν την πορεία  του αστεροειδούς μήκους 10 μέτρων καθώς πλησιάζει τη Γη. Σύμφωνα με το ζευγάρι των ερευνητών, ο αστεροειδής θα μπει σε τροχιά γύρω από τη Γη από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου.

Το διαστημικό αυτό σώμα λέγεται ότι είναι πιθανόν μέρος μιας ευρύτερης ομάδας που ονομάζεται Arjunas, μια «οικογένεια» αστεροειδών που βρίσκονται κοντά στη Γη. Λόγω του μικρού σχετικά μεγέθους του αστεροειδή  που βρίσκεται κοντά στον πλανήτη, η βαρύτητα της Γης θα αλλάξει προσωρινά την πορεία του 2024 PT5.

Δυστυχώς όμως το νέο «μίνι φεγγάρι» δεν θα είναι φωτεινότερο από το μέγεθος 22, που σημαίνει ότι θα είναι πολύ αμυδρό για να το δούμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.