ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτός είναι ο πλανήτης που μυρίζει… σαν κλούβιο αυγό – Φιλοξενεί ζωή;

Επικρατούν καυτές θερμοκρασίες και η βροχή μοιάζει με λιωμένο γυαλί

Αυτός είναι ο πλανήτης που μυρίζει… σαν κλούβιο αυγό – Φιλοξενεί ζωή;

Μπορεί ο πλανήτης HD 189733 να είναι γνωστός στους αστρονόμους για τον κακό καιρό του, ωστόσο η άσχημη μυρωδιά του που παρομοιάζεται σαν… κλούβιο αυγό τον κάνει εξίσου ξεχωριστό.

Στον πλανήτη επικρατούν καυτές θερμοκρασίες και η βροχή μοιάζει με λιωμένο γυαλί.

Οι ερευνητές μελέτησαν με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου James Webb την ατμόσφαιρά του, διαπιστώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από υδρογόνο.

Το συγκεκριμένο αέριο, που είναι εξαιρετικά δύσοσμο, το συναντάμε και στα κλούβια αυγά.

Φιλοξενεί ζωή;

Ο εντοπισμός υδρόθειου αποτελεί ένδειξη ότι μακρινοί πλανήτες μπορεί να φιλοξενούν εξωγήινους οργανισμούς. Ωστόσο, οι ερευνητές αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή στον συγκεκριμένο, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Το τηλεσκόπιο James Webb έχει ανοίξει νέες προοπτικές, επιτρέποντας στους ερευνητές να αναλύσουν τις χημικές ουσίες πλανητών που υπάρχουν πολύ μακριά από τη γη, και συμβάλλοντας με τον τρόπο στην καλύτερη κατανόηση της προέλευσης τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχει αλλάξει το παιχνίδι. Πραγματικά φέρνει επανάσταση στον τομέα της αστρονομίας. Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο Δρ Fu.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.