ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Διαλύθηκε στο διάστημα ο επικοινωνιακός δορυφόρος της Boeing iS-33e

Επηρέασε πελάτες στην Ευρώπη, την Αφρική και τμήματα της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού

Διαλύθηκε στο διάστημα ο επικοινωνιακός δορυφόρος της Boeing iS-33e

Η Intelsat, ανακοίνωσε πώς ένας επικοινωνιακός δορυφόρος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον αεροδιαστημικό κολοσσό Boeing διαλύθηκε ενώ βρισκόταν σε τροχιά.

Σύμφωνα με το BBC, η Intelsat, φορέας λειτουργίας του δορυφόρου, επιβεβαίωσε την «ολική απώλεια» του iS-33e, η οποία επηρέασε πελάτες στην Ευρώπη, την Αφρική και τμήματα της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.

Η Intelsat αναφέρει επίσης ότι έχει λάβει μέτρα για να προχωρήσει σε «ολοκληρωμένη ανάλυση» του συμβάντος.

Η Boeing αντιμετωπίζει κρίσεις σε πολλαπλά μέτωπα, από την επιχείρηση των εμπορικών αεροσκαφών της μέχρι και ζητήματα με το διαστημόπλοιο Starliner.

«Συντονιζόμαστε με τον κατασκευαστή του δορυφόρου, την Boeing, και τις κυβερνητικές υπηρεσίες για την ανάλυση των δεδομένων και των παρατηρήσεων», δήλωσε η Intelsat.

Ο ιστότοπος SpaceTrack του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, που παρακολουθεί το διάστημα, επιβεβαίωσε επίσης το περιστατικό.

Οι Διαστημικές Δυνάμεις των ΗΠΑ δήλωσαν επίσης ότι «αυτή τη στιγμή παρακολουθούν περίπου 20 κομμάτια» του δορυφόρου.

Εκτός αυτού, δύο αστροναύτες έχουν εγκλωβιστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) αφού η κάψουλα Boeing Starliner με την οποία έφτασαν τον Ιούνιο κρίθηκε ακατάλληλη για την πτήση επιστροφής.

Πρόκειται να ταξιδέψουν πίσω στη Γη με ένα διαστημόπλοιο της SpaceX του Έλον Μασκ το επόμενο έτος.

Από τον περασμένο μήνα, η Boeing αντιμετωπίζει επίσης μια απεργία που κάνουν περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι της επιχείρησης κατασκευής εμπορικών αεροσκαφών της.

Τα μέλη του συνδικάτου πρόκειται να ψηφίσουν την Τετάρτη σχετικά με την τελευταία προσφορά που πρόκειται να κάνει η εταιρεία.

Η νέα προσφορά περιλαμβάνει αύξηση μισθών κατά 35% για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, η Boeing ανακοίνωσε ότι αναζητά έως και 35 δισεκατομμύρια δολάρια ως μια νέα χρηματοδότηση. Είπε επίσης ότι θα αρχίσει να απολύει 17.000 υπαλλήλους – περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού της – από τον Νοέμβριο.

Τον Ιούλιο, η Boeing συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή της σε μια κατηγορία συνωμοσίας για εγκληματική απάτη και να καταβάλει τουλάχιστον 243,6 εκατομμύρια δολάρια, αφού παραβίασε μια συμφωνία το 2021.

Η συμφωνία αφορούσε δύο αεροσκάφη 737-MAX που συνετρίβησαν σε σχεδόν πανομοιότυπα ατυχήματα που κόστισαν τη ζωή σε 346 άτομα πριν από πέντε και πλέον χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.