ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Προσδέθηκε το ρωσικό διαστημόπλοιο με προμήθειες για τους εγκλωβισμένους αστροναύτες των ΗΠΑ

Η αποστολή μεταφοράς υλικών και προμηθειών ολοκληρώθηκε επιτυχώς

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Προσδέθηκε το ρωσικό διαστημόπλοιο με προμήθειες για τους εγκλωβισμένους αστροναύτες των ΗΠΑ

Στις 17 Αυγούστου 2024, το ρωσικό διαστημικό σκάφος Progress MS-28 προσέγγισε επιτυχώς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και συνδέθηκε με τη ρωσική υπομονάδα «Zvezda». 

Η αποστολή του Progress ήταν να μεταφέρει αυξημένες ποσότητες τροφίμων για να μπορέσουν να επιβιώσουν απροβλημάτιστα οι Αμερικανοί αστροναύτες που απέτυχαν να επιστρέψουν στη Γη στο προκαθορισμένο διάστημα, λόγω τεχνικής αστοχίας του διαστημικού σκάφους Starliner της Boeing, το οποίο επάνδρωναν σε δοκιμαστική πτήση.

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ δύο ημέρες νωρίτερα και έφτασε στον προορισμό του σε αυτόματο πιλότο υπό την επίβλεψη του Κέντρου Ελέγχου Αποστολών και των κοσμοναυτών Ολέγκ Κονονένκο, Νικολάι Τσουμπ και Αλεξάντερ Γκρεμπένκιν.

Το Progress MS-28 μετέφερε συνολικά 2,621 κιλά φορτίου, συμπεριλαμβανομένων 950 κιλών καυσίμων, 420 λίτρων πόσιμου νερού, 50 κιλών συμπιεσμένου αζώτου, καθώς και 1,201 κιλών διάφορου εξοπλισμού και υλικών.

Στα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν περιλαμβάνονται τρόφιμα για το πλήρωμα, ρούχα, αλλά και κιτ για επιστημονικά πειράματα.

Μετέφερε επίσης φρέσκα πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και κρεμμύδια, καθώς και καφέ με και χωρίς ζάχαρη για τους κοσμοναύτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ των επιστημονικών εργαλείων που έφτασαν στον σταθμό είναι το SPIN-X1-MVN X-ray spectrometer, το οποίο θα εγκατασταθεί έξω από τη μονάδα Zvezda για τη διεξαγωγή παρατηρήσεων του ουράνιου θόλου στο φάσμα των ακτίνων Χ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.