ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου πυραύλου της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Ινδία: Ετοιμάζεται να στείλει τέλη του 2024 την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή

Θα στείλει ένα τριμελές πλήρωμα σε τροχιά σχεδόν 400 χιλιομέτρων για τρεις ημέρες

Ινδία: Ετοιμάζεται να στείλει τέλη του 2024 την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινδικού Οργανισμού Ερευνών (ISRO), η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Ινδία θα στείλει ένα τριμελές πλήρωμα σε τροχιά σχεδόν 400 χιλιομέτρων για τρεις ημέρες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Gaganyaan.

Το διαστημικό πρόγραμμα της Ινδίας βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, αλλά έχει γίνει πρωτοσέλιδο παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, αφότου ο πύραυλος-φορέας του ISRO εκτόξευσε ταυτόχρονα 104 δορυφόρους το 2017.

Πιο πρόσφατα, μια ιδιωτική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του πρώτου τρισδιάστατα εκτυπωμένου κινητήρα πυραύλου στον κόσμο.

Η επόμενη φάση της διαστημικής ιστορίας της χώρας περιλαμβάνει την επανδρωμένη διαστημική πτήση, η οποία είχε ανακοινωθεί το 2018 και αναμενόταν να πραγματοποιηθεί φέτος. Ωστόσο, η πανδημία καθυστέρησε το έργο κατά δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ISRO, η επανδρωμένη διαστημική πτήση με την ονομασία «Αποστολή H1» (H1 mission) θα πραγματοποιηθεί με τον πύραυλο LVM3, έναν από τους πιο αξιόπιστους και δοκιμασμένους της διαστημικής υπηρεσίας.

Ο πύραυλος έχει αναδιαμορφωθεί ώστε να πληροί τις απαιτήσεις και είναι πλέον γνωστός ως «Human Rated LVM3» (HLVM3).

Ο αναδιαμορφωμένος πύραυλος αποτελείται από ένα σύστημα διαφυγής πληρώματος (CES) το οποίο τροφοδοτείται από ταχύτατους στερεούς κινητήρες υψηλής ταχύτητας καύσης ώστε το πλήρωμα να μπορεί να μεταφερθεί σε ασφαλή απόσταση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κατά την εκτόξευση ή την άνοδο.

Η τροχιακή μονάδα αποτελείται από μια μονάδα πληρώματος (CM) και μια μονάδα εξυπηρέτησης (SM), όπως η διαστημική κάψουλα Orion της NASA που επέστρεψε πρόσφατα στη Γη μετά από μια αποστολή γύρω από τη Σελήνη.

Η μονάδα πληρώματος θα στεγάσει τα απαραίτητα συστήματα υποστήριξης ζωής, τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα επιβράδυνσης, ενώ η μονάδα εξυπηρέτησης θα παρέχει υποστήριξη μέσω συστημάτων προώθησης και ισχύος, ηλεκτρονικών συστημάτων και μηχανισμών ανάπτυξης.

Οι μη επανδρωμένες αποστολές G1 και G2 έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ενώ η αποστολή H1 έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Το τριμελές πλήρωμα έχει επιλεγεί από την ινδική Αεροπορία και επί του παρόντος εκπαιδεύεται στην ινδική πόλη Bengaluru.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.