ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κι όμως ο μισθός ενός αστροναύτη δεν είναι όσο πιστεύετε – Πόσα χρήματα παίρνουν;

Οι λίστες θέσεων εργασίας τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι οι επίδοξοι αστροναύτες κερδίζουν μόνο μέτριους μισθούς

Κι όμως ο μισθός ενός αστροναύτη δεν είναι όσο πιστεύετε – Πόσα χρήματα παίρνουν;

Οι αστροναύτες είναι εξαιρετικά ικανοί και αναλαμβάνουν επικίνδυνες αποστολές, για να μην αναφέρουμε την απαιτούμενη εκπαίδευση και τεχνογνωσία, οπότε πιθανότατα θα υποθέτετε ότι θα συνοδεύεται από υψηλό βαθμό εργασιακής ασφάλειας και υγιή μισθό.

Αλλά, μπορεί απλά να κάνετε λάθος.

Παραδόξως, οι λίστες θέσεων εργασίας τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι οι επίδοξοι αστροναύτες κερδίζουν μόνο μέτριους μισθούς.

Σύμφωνα με ιστότοπο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, οι κατώτεροι αστροναύτες ξεκινούν από μόλις 40.000 £ (45.200 ευρώ) – που στην πραγματικότητα δεν είναι πολύ περισσότερο από τον μέσο ετήσιο μισθό του Ηνωμένου Βασιλείου, 34.963 £ (40.000 ευρώ) τον Απρίλιο του 2023.

Ο μισθός για τους ανώτερους αστροναύτες αυξάνεται σε περίπου £ 86.000 (100.000 ευρώ) – Το οποίο δεν ακούγεται πολύ κακό, αλλά ο κίνδυνος να παγώσει κάποιος μέχρι θανάτου στο κενό του διαστήματος φαίνεται ότι θα πρέπει να πληρώσει ελαφρώς υψηλότερο.

Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Space.com, οι μισθοί των αστροναυτών στη NASA ξεκινούν από περίπου 81.216 $ (73.000 ευρώ), φτάνοντας στα 146.757 $ (133.000 ευρώ) για τους πιο έμπειρους αστροναύτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.