ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Mega-project από Ινδία, Κίνα και Ρωσία: Συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σελήνη

Θα παρέχει ενέργεια στην εκεί σεληνιακή βάση

Mega-project από Ινδία, Κίνα και Ρωσία: Συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σελήνη

Η Ινδία και η Κίνα, δύο ιστορικά αντίπαλα έθνη, πρόκειται να συνεργαστούν με τη Ρωσία για την ίδρυση πυρηνικού σταθμού στη Σελήνη.

Αυτή η εξέλιξη, που αναφέρθηκε από τους EurAsian Times και προήλθε από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ανακοινώθηκε από τον Alexey Likhachev, επικεφαλής της Rosatom, της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας. Η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με τα σχέδια της Ινδίας για επανδρωμένη σεληνιακή αποστολή έως το 2040 και τη δημιουργία εκεί σεληνιακής βάσης.

Μιλώντας στο «Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ» στο Βλαδιβοστόκ, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 3 και 5 Σεπτεμβρίου ο Λιχάτσεφ υπογράμμισε τη διεθνή φύση του έργου.

«Με τη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας, οι Κινέζοι και Ινδοί εταίροι μας ενδιαφέρονται πολύ για αυτό το προγραμμα», είπε, υπογραμμίζοντας το πνεύμα συνεργασίας που οδηγεί το εγχείρημα.

Σύμφωνα με το Tass, το έργο παραγωγής ενέργειας στη Σελήνη, με επικεφαλής τη Rosatom, στοχεύει στην κατασκευή ενός μικρού πυρηνικού εργοστασίου ικανού να παράγει έως και μισό μεγαβάτ ενέργειας. Αυτή η ενέργεια  αναμένεται να υποστηρίξει τις λειτουργίες μιας σεληνιακής βάσης. Ο Likhachev επιβεβαίωσε ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ινδία επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη αυτής της καινοτόμου σεληνιακής ενεργειακής λύσης.

Η Roscosmos, η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι οι εργασίες στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής ήταν ήδη σε εξέλιξη, με σχέδια για την ανάπτυξή του στη Σελήνη.

Το εργοστάσιο προορίζεται να τροφοδοτήσει τη  σεληνιακή βάση, ένα έργο που περιλαμβάνει συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, με τη συμμετοχή της Ινδίας να ευθυγραμμίζεται ενδεχομένως με τις φιλοδοξίες της για τη σεληνιακή βάση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.