ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

NASA: Δείτε πώς φαίνεται η νυχτερινή Αθήνα από το διάστημα – Εντυπωσιακή λήψη (φώτο)

Η φωτογραφία ενός αστροναύτη

NASA: Δείτε πώς φαίνεται η νυχτερινή Αθήνα από το διάστημα – Εντυπωσιακή λήψη (φώτο)

Η NASA, έδωσε στη δημοσιότητα, μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τη νυχτερινή Αθήνα, όπως την απαθανάτισε ο φακός ενός αστροναύτη από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

Όπως αναφέρει η NASA:

Ένας αστροναύτης στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τράβηξε τη νυχτερινή φωτογραφία της Αθήνας, της πρωτεύουσας της Ελλάδας. Η πόλη βρίσκεται στη σύνθετη ακτογραμμή της Αττικής Χερσονήσου στη Νότια Ελλάδα.

Οι δρόμοι ελίσσονται στην πόλη σαν φωτισμένα ποτάμια και η αστική εξάπλωση εκτείνεται μέχρι την ακτή.

Στις νυχτερινές φωτογραφίες που λαμβάνονται από ψηλά, συχνά συμβαίνουν αιχμηρές μεταβάσεις από φωτισμένες σε μη φωτισμένες περιοχές όπου η αστική ανάπτυξη συναντά ένα υδάτινο σώμα ή ένα ανώμαλο, μη ανεπτυγμένο έδαφος. Σε αυτή τη φωτογραφία, ο φωτισμός διακόπτεται απότομα στο νότιο άκρο της Αθήνας, εκεί όπου η πόλη συναντά τον Σαρωνικό.

Το βορειοδυτικό άκρο της πόλης παρουσιάζει επίσης απότομη πτώση του φωτισμού λόγω των βουνών της Πάρνηθας. Ομοίως, η έλλειψη φωτός μεταξύ της πόλης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών οφείλεται στο απόκρημνο έδαφος των ορέων του Υμηττού. Η περιοχή καλύπτεται από δάση που φιλοξενούν αρχαιολογικούς χώρους και χώρους αναψυχής.

Αρχαία και μοντέρνα στοιχεία στην Αθήνα αντιπαραβάλλονται και τη νύχτα. Τα κίτρινα και πορτοκαλί φώτα δείχνουν παλαιότερο φωτισμό νατρίου υψηλής πίεσης.

Ο φωτεινός λευκός φωτισμός υποδεικνύει περιοχές που φωτίζονται με πιο πρόσφατη τεχνολογία LED. Μικρές σκοτεινές κηλίδες στην κεντρική περιοχή της πόλης περιβάλλουν μερικά από τα σημαντικότερα αρχαία ορόσημα του 5ου αιώνα π.Χ., όπως η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας και ο Ναός του Ολυμπίου Διός.

Σχετικά με τη φωτογραφία και τη λήψη της, η ΝΑΣΑ σημειώνει:

Η φωτογραφία του αστροναύτη με κωδικό ISS067-E-372936 ελήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon D5 με εστιακή απόσταση 180 χιλιοστών. Η εικόνα παρασχέθηκε από το ISS Crew Earth Observations Facility και τη Earth Science and Remote Sensing Unit στο Johnson Space Center.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εικόνα τραβήχτηκε από ένα μέλος του πληρώματος του Expedition 67. Έχει περικοπεί και βελτιωθεί για καλύτερη αντίθεση. Το Πρόγραμμα Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού υποστηρίζει το εργαστήριο ως μέρος του Εθνικού Εργαστηρίου ISS για να βοηθήσει τους αστροναύτες να τραβήξουν φωτογραφίες της Γης που θα έχουν τη μεγαλύτερη αξία για τους επιστήμονες και το κοινό και για να διαθέσουν αυτές τις εικόνες ελεύθερα στο Διαδίκτυο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.