Δέος προκαλούν οι νέες φωτογραφίες της ΝΑΣΑ που κατέγραψε το τηλεσκόπιο James Webb που μας βοηθούν να εξηγήσουμε πως δημιουργήθηκε το σύμπαν.

Οι εικόνες από το βαθύ σύμπαν, απεικονίζουν δύο νεφελώματα που παρουσιάζουν τον κύκλο ζωής των άστρων, έναν εξωπλανήτη και μια συστάδα γαλαξιών.

Τι πιστεύετε ότι σηματοδοτούν για τους θεσμούς της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης η βάπτιση των gay στην Βουλιαγμένη και η αποφυλάκιση Λιγνάδη;

  • Εκσυγχρονισμό (4%, 654 Votes)
  • Ντροπή (18%, 3.060 Votes)
  • Αναβάθμιση (1%, 249 Votes)
  • Εξευτελισμό (76%, 12.875 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.838

Loading ...

Την πρώτη καθαρή ματιά σε ένα από τα μεγαλύτερα και τα φωτεινότερα νεφελώματα αποκάλυψαν οι νέες φωτογραφίες που κατέγραψε ο δορυφόρος James Webb της NASA.

Είναι το νεφέλωμα «Καρίνα», που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7.600 ετών φωτός από τη Γη. Τα ογκώδη σύννεφα αερίων και σκόνης είναι γνωστά ως αστρικά φυτώρια, εκεί όπου δημιουργούνται τα άστρα.

Τα αστέρια γεννιούνται μέσα στην αστρική σκόνη και τα αέρια των νεφελωμάτων και όταν πεθαίνουν μπορούν να μετατραπούν και πάλι σε σκόνη και αέρια, όπως δείχνει η φωτογραφία του Νεφελώματος του Νότιου Δακτυλίου που απέχει περίπου 2.000 έτη φωτός από τη Γη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δορυφόρος James Webb κατέγραψε και το «Κουϊντέτο του Στέφαν», που αποτελείται από πέντε γαλαξίες που αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Οι τέσσερις από αυτούς σχηματίζουν την αρχαιότερη συμπαγή ομάδα γαλαξιών που έχουν ερευνήσει οι επιστήμονες σε απόσταση 290 εκατομμυρίων ετών φωτός από τον πλανήτης μας.