Η NASA ανακοίνωσε τη Δευτέρα (3/4) το πλήρωμα της αποστολής στη Σελήνη, παρουσιάζοντας την τετραμελή ομάδα που επιλέχθηκε να πάρει μέρος στις αρχές της προσεχούς χρονιάς στο πρώτο επανδρωμένο ταξίδι γύρω από τη Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί ύστερα από 50 και πλέον χρόνια.

Η Κριστίνα Κοχ, μηχανικός που κατέχει επίσης το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνεχόμενης διαστημικής πτήσης από γυναίκα, διορίστηκε ειδική της αποστολής, μαζί με τον Βίκτορ Γκλόβερ, αεροπόρο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που επιλέχθηκε ως πιλότος της αποστολής Artemis II.

Το πλήρωμα συμπληρώνουν ο Τζέρεμι Χάνσεν, ο πρώτος Καναδός που επιλέγεται για ένα ταξίδι στο φεγγάρι, ως ειδικός της αποστολής και ο Ράιντ Γουάισμαν, βετεράνος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ο οποίος διορίστηκε κυβερνήτης της αποστολής Artemis II.

Πώς έμαθαν ότι θα πάνε στη Σελήνη

Η Κριστίνα Κοχ, ήταν σίγουρη οτι είχε τηλεδιάσκεψη με τους συνεργάτες της, αλλά όταν συνδέθηκε στον υπολογιστή της πριν από μερικές εβδομάδες συνειδητοποίησε πως δεν υπήρχε κάποιο λίνκ για το meeting. Έτσι, έστειλε μήνυμα στον διευθυντή της προκειμένου να τον ρωτήσει τι συνέβη. Η απάντηση που έλαβε ήταν «Θέλουμε να σε δούμε αυτοπροσώπως».


Η Koχ πήρε το αυτοκίνητό της και οδήγησε μέχρι το Johnson Space Center, έδρα του σώματος αστροναυτών της NASA. «Κατάλαβα όταν έφτασα στην αίθουσα ότι ήταν μια μεγαλύτερη συνάντηση από ό,τι περίμενα» είπε η ίδια. Στην Κοχ είχε ανατεθεί η αποστολή Artemis II της NASA, η πρώτη αποστολή στο φεγγάρι μετά την αποστολή Apollo, πριν από περίπου 50 χρόνια.

Σύμφωνα με την Washington Post, κανείς τους δεν γνώριζε ότι έχει επιλεχθεί για την αποστολή.

Ο Βίκτορ Γκλόβερ άργησε επίσης καθώς γευμάτιζε με κάποιους από το προσωπικό του, ενώ ο Ράιντ Γουάισμαν, ο οποίος θα ήταν και ο διοικητής της αποστολής, σκέφτηκε να μην πάει.

Ο Γουάισμαν έπρεπε να επισκεφτεί έναν γιατρό. Ο ίδιος νόμιζε πως στη συνάντηση θα συζητούσαν για ένα ρωσικό διαστημόπλοιο το οποίο είχε παρουσιάσει διαρροή. Δεν είχε ιδέα τι τον περίμενε.

«Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρω», θυμάται να λέει στο αφεντικό του, τον Τζο Άκαμπα. «Δεν έχει να κάνει με αυτό που νομίζεις», απάντησε ο Άκαμπα. «Πρέπει να έρθεις εδώ».

Ο Γουάισμαν έμαθε μέσω βιντεοκλήσης καθώς έφευγε από το γραφείο του γιατρού τον οποίο είχε επισκεφτεί πως θα πάει στη Σελήνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!