ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Ήλιος συμπεριφέρεται «παράξενα» και αυτό ίσως δεν θα έπρεπε να συμβαίνει

Τι μπορεί να σημαίνει για τους επόμενους μήνες

Ο Ήλιος συμπεριφέρεται «παράξενα» και αυτό ίσως δεν θα έπρεπε να συμβαίνει

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10/09, 23.28): Η γιγάντια «μπάλα» φωτιάς γύρω από την οποία περιστρέφεται ο πλανήτης μας, ο Ήλιος  ήταν πολύ πιο ενεργός  από ό,τι ανέμεναν αρχικά οι επιστήμονες φέτος, και αυτό θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για όλους μας τους επόμενους μήνες.

Οι διακυμάνσεις της ηλιακής δραστηριότητας επηρεάζουν το κλίμα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Ο τρέχων ηλιακός κύκλος υποτίθεται ότι θα φτάσει στο αποκορύφωμά του κάποια στιγμή τους επόμενους 12 μήνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ηλιακή δραστηριότητα επιβραδύνεται. Στην πραγματικότητα, ο μέσος αριθμός ηλιακών κηλίδων που είδαμε τον περασμένο μήνα ήταν ο υψηλότερος που έχουμε δει από το 2001…

 Ο μέσος αριθμός ηλιακών κηλίδων έφτασε τις 215,5 τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Κέντρο Ανάλυσης Ηλιακών Δεδομένων στο βασιλικό Παρατηρητήριο στο Βέλγιο. Είναι ο υψηλότερος αριθμός από τον Σεπτ.-Δεκέμβριο  του 2001, σύμφωνα με το SpaceWeather.com.

Το σύνολο του Ιουλίου ήταν στις 196,5. Τον περασμένο μήνα, το Διαστημικό Κέντρο Πρόβλεψης Καιρού της NOAA εξέδωσε μια προκαταρκτική εκτίμηση  ότι η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2001.

Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.

Οι επιστήμονες αρχικά προέβλεπαν ότι θα βλέπαμε περίπου τις μισές σε αριθμό ηλιακές κηλίδες κατά τον Αύγουστο…

Οι ειδικοί είχαν προβλέψει ότι ο Αύγουστος θα έβλεπε μόνο τις μισές ηλιακές κηλίδες, ωστόσο ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό τους τελευταίους δύο μήνες. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε μια παύση  εδώ τον Σεπτέμβριο.

Γιατί αν δεν το δούμε, θα μπορούσαμε να δούμε πιο σοβαρές γεωμαγνητικές καταιγίδες όπως κάναμε τον Μάιο…

Τον Μάιο του 2024, η Γη γνώρισε την ισχυρότερη γεωμαγνητική καταιγίδα της εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, με τα σέλας να είναι ορατά πολύ πιο νότια από το συνηθισμένο, συμπεριλαμβανομένων περιοχών μέχρι τη Φλόριντα και το Μεξικό. Εάν μια άλλη μεγάλη ηλιακή κηλίδα εμφανιστεί γύρω στην ώρα της ισημερίας του Σεπτεμβρίου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα παρόμοιο ή ακόμα πιο ισχυρό γεγονός.

Φυσικά, εάν ο πλανήτης μας πληγεί από μια αρκετά μεγάλη καταιγίδα, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ηλεκτρικά δίκτυα, να παραλύσει το Διαδίκτυο και να προκαλέσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο.

Όλη η ηλιακή δραστηριότητα που παρακολουθούμε είναι επίσης ο κύριος λόγος για τον οποίο υπήρξε τόσο έντονη ζέστη αυτό το καλοκαίρι…

Το καλοκαίρι έσπασε παγκόσμια ρεκόρ θερμότητας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαίωσαν οι επιστήμονες – βάζοντας το 2024 σταθερά σε τροχιά για να είναι η θερμότερη χρονιά στην καταγεγραμμένη ιστορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η περίοδος μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου – καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο – ήταν η θερμότερη τέτοια περίοδος στον κόσμο από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία το 1940, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Copernicus, την υπηρεσία κλιματικής αλλαγής της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.