ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Ρώσοι διασώζουν τους Αμερικανούς αστροναύτες που είναι εγκλωβισμένοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Η τεχνική αστοχία του διαστημοπλοίου Starliner της Boeing οδηγεί και πάλι στην αναζήτηση λύσεων από τη Roscosmos

Οι Ρώσοι διασώζουν τους Αμερικανούς αστροναύτες που είναι εγκλωβισμένοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Στις 15 Αυγούστου 2024, πραγματοποιήθηκε η επιτυχημένη εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Progress MS-28, το οποίο θα μεταφέρει εσπευσμένα τρόφιμα και εξοπλισμό για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η εκτόξευση έγινε στις 6:20 π.μ. ώρα Μόσχας από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ με τη χρήση του πυραύλου-φορέα Soyuz-2.1a.

Το σκάφος αναμένεται να φτάσει στον ISS σε περίπου δύο ημέρες, μεταφέροντας ζωτικής σημασίας προμήθειες για το πλήρωμα και τον εξοπλισμό του σταθμού.

Παράλληλα, στον Σταθμό θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα ακόμα οι δύο αστροναύτες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στο διάστημα λόγω της τεχνικής δυσλειτουργίας του σκάφους Starliner της Boeing, στο οποίο επέβαιναν για δοκιμαστική πτήση. 

Μάλιστα, το ρωσικό σκάφος Progress μεταφέρει μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων από τις συνηθισμένες, για να υπάρχει σιγουριά για την επάρκεια του πληρώματος του ISS. 

Η NASA οργάνωσε συνέντευξη Τύπου στις 14/8, αναφέροντας εξαρχής ότι «δεν έχει μεγάλες ανακοινώσεις» για την επιστροφή των αστροναυτών παρά μόνο μια ενημέρωση για την κατάστασή τους.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για την επιστροφή, η NASA θα λάβει την απόφαση στα τέλη Αυγούστου.

Αν δεν είναι εφικτό να επιστρέψουν με το Starliner, θα χρησιμοποιήσουν πτήση της SpaceX οπότε η παραμονή τους θα παραταθεί για αρκετούς μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν αναφορές πως επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο για επιστροφή των αστροναυτών με ρωσικό σκάφος Soyuz, αν και το να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο είναι προς το παρόν αρκετά απίθανο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.