ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«RHUMI-1»: Η Ινδία εκτόξευσε τον πρώτο επαναχρησιμοποιήσιμο υβριδικό πύραυλο (βίντεο)

Ο πύραυλος συνδυάζει τα πλεονεκτήματα τόσο των συστημάτων προώθησης υγρού όσο και στερεού καυσίμου

«RHUMI-1»: Η Ινδία εκτόξευσε τον πρώτο επαναχρησιμοποιήσιμο υβριδικό πύραυλο (βίντεο)

Η Ινδία, το περασμένο Σάββατο 24 Αυγούστου, εκτόξευσε από το Thiruvidandhai στο Chennai τον πρώτο επαναχρησιμοποιήσιμο υβριδικό πύραυλο «RHUMI-1».

Ο πύραυλος, που αναπτύχθηκε από τη start-up Space Zone India με έδρα το Ταμίλ Ναντού με την Martin Group, έφερε 3 δορυφόρους Cube και 50 δορυφόρους PICO, και εκτοξεύτηκε σε μια υποτροχιακή τροχιά χρησιμοποιώντας έναν κινητό εκτοξευτή.

Το RHUMI Rocket είναι εξοπλισμένο με υβριδικό κινητήρα με βάση το γενικό καύσιμο και ηλεκτρικό πυροβολητή αλεξίπτωτου, το RHUMI είναι 100% απαλλαγμένο από πυροτεχνήματα και 0% TNT.

Η αποστολή RHUMI διευθύνεται από τον Anand Megalingam, τον ιδρυτή της Space Zone, υπό την καθοδήγηση του Dr. Mylswamy Annadurai Πρώην Διευθυντή του Δορυφορικού Κέντρου ISRO (ISAC).

Ο πύραυλος RHUMI-1 συνδυάζει τα πλεονεκτήματα τόσο των συστημάτων προώθησης υγρού όσο και στερεού καυσίμου για τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Η Space Zone India είναι μια εταιρεία αεροτεχνολογίας στο Chennai που στοχεύει να παρέχει χαμηλού κόστους, μακροπρόθεσμες λύσεις στη διαστημική βιομηχανία.

Η Space Zone India (SZI) παρέχει πρακτική εμπειρία εκπαίδευσης σχετικά με τις αρχές της αεροδυναμικής, τη δορυφορική τεχνολογία, την τεχνολογία drone και την τεχνολογία πυραύλων.

Δημιουργεί επίσης συνειδητοποίηση των επιλογών σταδιοδρομίας σε αυτόν τον κλάδο. Η SZI συνεργάζεται με ιδιωτικά ιδρύματα, κολέγια Μηχανικών και Τέχνης και Επιστημών, καθώς και με ιδιωτικά και κυβερνητικά σχολεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2023, μέσω της αποστολής «Dr. Εκτόξευση δορυφόρου μαθητών APJ Abdul Kalam – Το 2023, περισσότεροι από 2.500 μαθητές από κυβερνητικά, φυλετικά και δημόσια σχολεία σε όλη τη χώρα, συνεισέφεραν στο σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μαθητικού οχήματος εκτόξευσης δορυφόρων. Το όχημα θα μπορούσε να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 150 κύβων δορυφορικής έρευνας πειράματος Pico.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.