Η Ινδία, το περασμένο Σάββατο 24 Αυγούστου, εκτόξευσε από το Thiruvidandhai στο Chennai τον πρώτο επαναχρησιμοποιήσιμο υβριδικό πύραυλο «RHUMI-1».
Ο πύραυλος, που αναπτύχθηκε από τη start-up Space Zone India με έδρα το Ταμίλ Ναντού με την Martin Group, έφερε 3 δορυφόρους Cube και 50 δορυφόρους PICO, και εκτοξεύτηκε σε μια υποτροχιακή τροχιά χρησιμοποιώντας έναν κινητό εκτοξευτή.
On August 24, 2024, Space Zone India and Martin Group successfully launched its first reusable hybrid rocket, RHUMI-1, from a mobile pad at Thiruvidanthai ECR, Chennai. This innovative hybrid rocket combines the benefits of liquid oxidizer and solid fuel propellants to enhance… pic.twitter.com/Y1ffaUtlkr
— Martin Group (@MartinGroup_) August 29, 2024
Το RHUMI Rocket είναι εξοπλισμένο με υβριδικό κινητήρα με βάση το γενικό καύσιμο και ηλεκτρικό πυροβολητή αλεξίπτωτου, το RHUMI είναι 100% απαλλαγμένο από πυροτεχνήματα και 0% TNT.
Η αποστολή RHUMI διευθύνεται από τον Anand Megalingam, τον ιδρυτή της Space Zone, υπό την καθοδήγηση του Dr. Mylswamy Annadurai Πρώην Διευθυντή του Δορυφορικού Κέντρου ISRO (ISAC).
Ο πύραυλος RHUMI-1 συνδυάζει τα πλεονεκτήματα τόσο των συστημάτων προώθησης υγρού όσο και στερεού καυσίμου για τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.
Η Space Zone India είναι μια εταιρεία αεροτεχνολογίας στο Chennai που στοχεύει να παρέχει χαμηλού κόστους, μακροπρόθεσμες λύσεις στη διαστημική βιομηχανία.
India’s Space Milestone: Launch of First Reusable Hybrid Rocket ‘RHUMI-1’ Sets New Benchmark in Innovation!#RHUMI1 #IndiaInSpace #SpaceInnovation #HybridRocket #ReusableRocket #MadeInIndia #SpaceTechnology #ISRO #SustainableSpace #RocketScience pic.twitter.com/70UWsMnSS0
— Birdseyenews (@BirdsEyeNews247) August 27, 2024
Η Space Zone India (SZI) παρέχει πρακτική εμπειρία εκπαίδευσης σχετικά με τις αρχές της αεροδυναμικής, τη δορυφορική τεχνολογία, την τεχνολογία drone και την τεχνολογία πυραύλων.
Δημιουργεί επίσης συνειδητοποίηση των επιλογών σταδιοδρομίας σε αυτόν τον κλάδο. Η SZI συνεργάζεται με ιδιωτικά ιδρύματα, κολέγια Μηχανικών και Τέχνης και Επιστημών, καθώς και με ιδιωτικά και κυβερνητικά σχολεία.
Το 2023, μέσω της αποστολής «Dr. Εκτόξευση δορυφόρου μαθητών APJ Abdul Kalam – Το 2023, περισσότεροι από 2.500 μαθητές από κυβερνητικά, φυλετικά και δημόσια σχολεία σε όλη τη χώρα, συνεισέφεραν στο σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μαθητικού οχήματος εκτόξευσης δορυφόρων. Το όχημα θα μπορούσε να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 150 κύβων δορυφορικής έρευνας πειράματος Pico.