ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου πυραύλου της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Ρωσία: Κατασκευάζει διαστημικό σταθμό με δυνατότητα καθοδήγησης σμήνους «δορυφόρων-δολοφόνων»

Το διαστημόπλοιο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη διαστημικών οπλικών συστημάτων

Ρωσία: Κατασκευάζει διαστημικό σταθμό με δυνατότητα καθοδήγησης σμήνους «δορυφόρων-δολοφόνων»

Η Ρωσία εργάζεται πυρετωδώς για την κατασκευή του νέου Ρωσικού Διαστημικού Σταθμού (ROS), ο οποίος αναμένεται να εκτοξευτεί σε μια σχεδόν πολική τροχιά μεταξύ 2027 και 2033.

Ο σταθμός αυτός θα επιτελέσει έναν ιδιαίτερο ρόλο, καθώς θα παρέχει καθοδήγηση για έναν στόλο μικρών δορυφόρων που «θα περιφέρονται γύρω του».

Οι δορυφόροι αυτοί, παρότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, θα αποτελούν μέρος της έρευνας της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας για τη δημιουργία διαστημικών οπλικών συστημάτων.

Συγκεκριμένα, εικάζεται πως θα δοκιμαστούν τόσο για δυνητική εμπλοκή με διαστημικούς στόχους μέσω τροχιακών ελιγμών, αλλά και στο ρόλο της αναγνώρισης και ηλεκτρονικής παρεμβολής εναντίον άλλων σκαφών.

Θα πραγματοποιηθούν δηλαδή, για πρώτη φορά, διαστημικές στρατιωτικές ασκήσεις, έστω και σε πρώιμο επίπεδο ακόμη. 

Υπενθυμίζεται πως η πολική τροχιά, στην οποία θα εκτοξευθεί ο σταθμός, χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους, καθώς επιτρέπει την πτήση πάνω από όλο τον πλανήτη, όταν ολοκληρωθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός περιφορών.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, τον επικεφαλής σχεδιαστή της Energia Space Rocket Corporation, ο νέος σταθμός θα προσφέρει νέες δυνατότητες για τα ρωσικά διαστημικά σκάφη, προσφέροντας καθοδήγηση σε έναν στόλο δορυφόρων απευθείας από τον σταθμό.

Η ιδέα αυτή εισάγει καινοτόμες προσεγγίσεις στον τομέα των διαστημικών αποστολών, καθώς κανείς μέχρι τώρα δεν έχει επιχειρήσει να κατευθύνει έναν στόλο δορυφόρων από έναν διαστημικό σταθμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατασκευή και ανάπτυξη του Ρωσικού Διαστημικού Σταθμού αποτελεί μέρος των στρατηγικών σχεδίων της Ρωσίας για την ενίσχυση της παρουσίας της στο διάστημα, μετά την αποχώρησή της από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.