ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

«SpaceX»: Επέστρεψαν στη Γη οι 4 αστροναύτες μετά από 8 μήνες στο διάστημα (βίντεο)

Οι αστροναύτες έπρεπε να είχαν επιστρέψει δύο μήνες νωρίτερα

«SpaceX»: Επέστρεψαν στη Γη οι 4 αστροναύτες μετά από 8 μήνες στο διάστημα (βίντεο)

Οι τέσσερις αστροναύτες επέστρεψαν με ασφάλεια στη Γη, έπειτα από σχεδόν οκτώ μήνες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η παραμονή τους στον Σταθμό είχε παραταθεί, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στην κάψουλα Starliner της Boeing και των ακραίων καιρικών φαινομένων από τον τυφώνα Μίλτον.

Η κάψουλα της «SpaceX» που μετέφερε το πλήρωμα προσθαλασσώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού, κοντά στις ακτές της Φλόριντα, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον Guardian, το πλήρωμα, αποτελούμενο από τρεις Αμερικανούς και έναν Ρώσο, αναμενόταν να επιστρέψει πριν από δύο μήνες. Ωστόσο, η καθυστέρηση προέκυψε λόγω τεχνικών ανησυχιών γύρω από την νέα κάψουλα της Boeing, η οποία ολοκλήρωσε την αποστολή της τον Σεπτέμβριο χωρίς επιβαίνοντες για λόγους ασφαλείας. Η επέλαση του τυφώνα Μίλτον και οι ισχυροί άνεμοι που ακολούθησαν καθυστέρησαν περαιτέρω την ασφαλή επιστροφή του πληρώματος.

Η «SpaceX» είχε εκτοξεύσει την αποστολή τον Μάρτιο, με τους αστροναύτες της NASA Μάθιου Ντόμινικ, Μάικλ Μπάρατ και Ζανέτ Έπς, καθώς και τον Ρώσο κοσμοναύτη Αλεξάντερ Γκρεμπένκιν. Ο Μπάρατ, ο μοναδικός με προηγούμενη εμπειρία στο διάστημα, αναγνώρισε την προσπάθεια των ομάδων υποστήριξης στη Γη, λέγοντας ότι «έπρεπε να ανασχεδιάσουν και να επανεφεύρουν τα πάντα μαζί μας… και να μας βοηθήσουν να αντεπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση».

Το πλήρωμα αντικαταστάθηκε από τους πιλότους δοκιμών της Starliner, Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Ουίλιαμς, των οποίων η προγραμματισμένη οκταήμερη αποστολή επεκτάθηκε σε οκτώ μήνες, καθώς και από δύο ακόμη αστροναύτες που εκτοξεύθηκαν με κάψουλα της SpaceX πριν από τέσσερις εβδομάδες. Οι τέσσερις νέοι αστροναύτες θα παραμείνουν σε τροχιά μέχρι τον Φεβρουάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.