ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...

Έξι tips για να καθαρίσετε εύκολα το λάπτοπ σας!

Δώστε τέλος σε ένα σύνηθες πρόβλημα με ορισμένους έξυπνους και γρήγορους τρόπους

Έξι tips για να καθαρίσετε εύκολα το λάπτοπ σας!

Ο καθαρισμός του υπολογιστή μας αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι, εφόσον πολλά άτομα από εμάς, περνάμε αρκετές ώρες από την ημέρα μας μπροστά στην οθόνη. 

Ιδιαίτερα «επιτακτική» κρίνεται η ανάγκη για καθαρισμό των φορητών υπολογιστών.  Αν και είναι πιο εύχρηστοι, καθώς μπορούμε να πάρουμε το PC μας όπου θέλουμε, αυτό το καθιστά αυτομάτως πιο βρώμικο.

Παρακάτω προτείνονται έξι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ξεφορτωθούμε τη σκόνη, τις μουτζούρες και γενικότερα την όποια βρωμιά προκύπτει:

1. Καθαρίστε τη σκόνη από την οθόνη, χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών. Διπλώστε το πανί και καθαρίστε όλο το πλάτος της οθόνης, εμπρός και πίσω.

Μην το πιέζετε ωστόσο, προσπαθώντας να αφαιρέσετε τα επίμονα σημεία και μην τρίβετε την οθόνη, καθώς μπορεί να προκαλέσετε ζημιά.

2. Θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό, αναμιγνύοντας ίση ποσότητα απεσταγμένου νερού και λευκού ξιδιού. Για ιδιαίτερα επίμονα σημεία, προσθέστε μόνο μια σταγόνα από υγρό σαπούνι πιάτων στο νερό.

Προσοχή! Μην καθαρίζετε εσωτερικές θύρες ή αεραγωγούς με το σφουγγάρι, καθώς εγκυμονεί κίνδυνος να καταστρέψετε τα εξαρτήματά του.

3. Γυρίστε ανάποδα τον υπολογιστή σας με την οθόνη ανοιχτή, ώστε να απομακρύνετε τυχόν μικρές τρίχες ή ψίχουλα από φαγητά.

4. Τρίψτε απαλά με μια γόμα το πληκτρολόγιο για να αφαιρέσετε τη βρομιά που πιθανότατα έχει συσσωρευτεί από τα δάχτυλα σας.

Εάν εντοπίσετε σημεία που «κολλάνε» από σταγόνες ροφημάτων και δεν μπορούν να αφαιρεθούν με απαλό καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα και τρίψτε το απαλά.

5. Μια εναλλακτική επιλογή για να καθαρίσετε τα πλήκτρα από την βρομιά και την σκόνη είναι να χρησιμοποιήσετε μπατονέτα ή οδοντογλυφίδα, έτσι ώστε να αφαιρεθούν οι δύσκολες μικροποσότητες κάτω ή ενδιάμεσα από τα πλήκτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

6. Χρησιμοποιήστε μικρό σκουπάκι χειρός, για να απορροφήσετε τη σκόνη από το πληκτρολόγιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.