ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ανακαλύφθηκε επαναστατική μέθοδος διατήρησης του DNA για να χρησιμοποιηθεί μετά τον… αφανισμό της Ανθρωπότητας!

Αποθήκευσαν ολόκληρο το γονιδίωμα σε έναν κρύσταλλο!

Ανακαλύφθηκε επαναστατική μέθοδος διατήρησης του DNA για να χρησιμοποιηθεί μετά τον… αφανισμό της Ανθρωπότητας!

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, ανέπτυξαν μια επαναστατική μέθοδο διατήρησης του ανθρώπινου DNA, καθώς αποθήκευσαν ολόκληρο το γονιδίωμα σε έναν κρύσταλλο, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρει την ανθρωπότητα, σε περίπτωση αφανισμού της.

Σύμφωνα με το SkyNews, η ομάδα από το Ερευνητικό Κέντρο Οπτοηλεκτρονικής του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον (ORC) χρησιμοποίησε λέιζερ για να εγγράψει τα δεδομένα σε έναν 5D κρύσταλλο, ο οποίος μπορεί να επιβιώσει για δισεκατομμύρια χρόνια.

Ο κρύσταλλος – σε αντίθεση με άλλες μορφές αποθήκευσης – δεν φθίνει και δεν υποβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Σε ανακοίνωσή του, το πανεπιστήμιο περιέγραψε τον κρύσταλλο – που ισοδυναμεί με τηγμένο χαλαζία – ως ένα από τα πιο «χημικά και θερμικά ανθεκτικά υλικά στη Γη».

Μπορεί να αντέξει τεράστιες δυνάμεις, ακραίες θερμοκρασίες και «έκθεση στην κοσμική ακτινοβολία».

Η ομάδα ελπίζει τώρα ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο στο μέλλον για την καταγραφή των γονιδιωμάτων των απειλούμενων με εξαφάνιση φυτικών και ζωικών ειδών.

Υπάρχει όμως ένα «εμπόδιο» στην επαναφορά ζωής.

Προς το παρόν, δεν είναι δυνατή η συνθετική δημιουργία ανθρώπων, φυτών και ζώων χρησιμοποιώντας μόνο γενετικές πληροφορίες.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Kazansky, είπε ότι η μακροζωία του 5D κρυστάλλου σήμαινε ότι οι πληροφορίες θα ήταν διαθέσιμες στους επιστήμονες, όταν και εάν πραγματοποιηθεί πρόοδος στην γενετική.

«Γνωρίζουμε από άλλες εργασίες συναδέλφων ότι γενετικό υλικό απλών οργανισμών μπορεί να συντεθεί και να χρησιμοποιηθεί σε ένα υπάρχον κύτταρο, για να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο ζωντανό δείγμα σε ένα εργαστήριο» δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο κρύσταλλος 5D μνήμης ανοίγει δυνατότητες σε άλλους ερευνητές να δημιουργήσουν μια αιώνια αποθήκη γονιδιωματικών πληροφοριών, από την οποία θα μπορούσαν να αποκατασταθούν πολύπλοκοι οργανισμοί όπως φυτά και ζώα, εάν το επιτρέψει η επιστήμη στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.