Σε μια ιστορική εξέλιξη για την επιστήμη της αστρονομίας, προχώρησαν οι ειδικοί καθώς όπως δήλωσε ο Keiichi Ohnaka, αστροφυσικός από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Andrés Bello στη Χιλή, καταγράφηκε για πρώτη φορά, μια μεγεθυμένη εικόνα ενός ετοιμοθάνατου άστρου εκτός του δικού μας γαλαξία.

Συγκεκριμένα, ομάδα ειδικών και αστρονόμων δήλωσε την Πέμπτη (21/11) ότι κατόρθωσε να απαθανατίσει την πρώτη κοντινή φωτογραφία την πρώτη κοντινή φωτογραφία ενός άστρου σε έναν άλλο γαλαξία, το οποίο φαίνεται πως είναι έτοιμο να εκραγεί.

«Για πρώτη φορά, καταφέραμε να τραβήξουμε μια μεγεθυμένη εικόνα ενός ετοιμοθάνατου άστρου σε έναν γαλαξία εκτός του δικού μας Γαλαξία», δήλωσε ο Keiichi Ohnaka, αστροφυσικός από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Andrés Bello στη Χιλή, σε δελτίο τύπου του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου, μιας διεθνούς συνεργασίας που διαχειρίζεται μια φάλαγγα ισχυρών τηλεσκοπίων στη Χιλή.

Σύμφωνα με τους New York Times, το άστρο φέρει το όνομα WOH G64 και βρίσκεται στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, έναν μικρό γαλαξία που περιστρέφεται γύρω από τον Γαλαξία μας σε απόσταση περίπου 160.000 ετών φωτός.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο γαλαξίας αυτός είναι ορατός ως ένα μεγάλο νέφος φωτός στο νότιο ημισφαίριο του «Μilky Way».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!