ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Google: Επεκτείνεται στην αγορά πυρηνικής ενέργειας (βίντεο)

Στόχος είναι η ενδυνάμωση της στρατηγικής της στον τομέα της πληροφορίας

Google: Επεκτείνεται στην αγορά πυρηνικής ενέργειας (βίντεο)

Στην αγορά πυρηνικών αντιδραστήρων μικρού βεληνεκούς από την Kairos Power θα προχωρήσει ο διαδικτυακός «κολοσσός» Google. Μάλιστα, η συμφωνία προϋποθέτει τον διαμερισμό της αγοράς των πυρηνικών αντιδραστήρων σε δύο κομμάτια, με το πρώτο σκέλος να γίνεται το 2030 και το δεύτερο να ολοκληρώνεται το 2035.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των πυρηνικών αντιδραστήρων, ούτε το μέγεθος της οικονομικής συμφωνίας της Google.

Ωστόσο έγκριτα δημοσιογραφικά ΜΜΕ μιλάνε για μονοψήφιο αριθμό πυρηνικών αντιδραστήρων, ο οποίος θα κυμανθεί από 5 έως 7 και θα βρίσκονται στην Καλιφόρνια.

Η απόφαση αυτή της Google, έρχεται μετά την εκρηκτική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης η οποία έχει αυξήσει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σε σχετικές δηλώσεις προχώρησε και ο Michael Terrell, ανώτερος υπεύθυνος για την ενέργεια και το κλίμα της Google, υποστηρίζοντας ότι:

«[…]το δίκτυο χρειάζεται νέες πηγές ηλεκτροδότησης για να υποστηρίξει τις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης που δίνουν ενέργεια στην επιστημονική πρόοδο, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις και τους πελάτες και οδηγώντας τον εθνικό ανταγωνισμό και την οικονομική ανάπτυξη.

[…] H συγκεκριμένη τακτική βοηθάει να επιταχυνθεί μία νέα τεχνολογία που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ενεργειακές ανάγκες καθαρά και αξιόπιστα και να ξεκλειδώσει τις πλήρεις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για όλους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.