Η Apple ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πληρώσει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια για να τη χακάρουν ώστε να βρεθούν από ερευνητές πιθανά αδύναμα σημεία που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του ιδιωτικού cloud και κατ’επέκτασιν τα δεδομένα των χρηστών της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple έχει ενισχύσει την τεχνογνωσία της ραγδαία για την ασφάλεια των iPhone της, χάρη σε ένα ειδικό μοντέλο αποκλειστικά για ερευνητές, σχεδιασμένο για να παραβιαστεί.

Σε μια ανάρτηση στο blog της Apple μάλιστα  δήλωσε ότι θα πληρώσει αυτό το ποσό σε όποιον βρει κενά ασφαλείας με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να εγκαταστήσει κακόβουλο κώδικα από απόσταση στους διακομιστές του Private Cloud Compute.

Σε ένα ακόμη δείγμα της αυτοπεποίθησής της η εταιρεία είπε πως θα δώσει σε ομάδα ερευνητών έως και 250.000 δολάρια εάν αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα εξετάσουμε οποιοδήποτε ζήτημα ασφαλείας έχει σημαντικό αντίκτυπο. Συνεπώς χορηγούμε μεγάλα ποσά για να βρεθούν τρωτά σημεία που διακυβεύουν τα δεδομένα των χρηστών μας» ήταν μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού.