ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...

Μ.Κούμπαν: «Ο σκύλος μου είναι πιο έξυπνος από την τεχνητή νοημοσύνη»

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε πρόσφατα ο 66χρνος δισεκατομμυριούχος Μαρκ Κούμπαν

Μ.Κούμπαν: «Ο σκύλος μου είναι πιο έξυπνος από την τεχνητή νοημοσύνη»

Την διστακτικότητά του απέναντι στην αποτελεσματικότητα της τεχνητής νοημοσύνης για την επίλυση των προβλημάτων, εξέφρασε ο Αμερικάνος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Μαρκ Κούμπαν σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Μιλώντας στο μηνιαίο αμερικανικό περιοδικό τεχνολογίας «Wired», ο 66χρονος επιχειρηματίας γνωστός για τις περίεργες κατά καιρούς δηλώσεις του, ισχυρίστηκε τα εξής:

«Αν ήσασταν τυφλός, θα εμπιστευόσασταν περισσότερο έναν σκύλο που βλέπει ή ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο για να σας καθοδηγήσει για μερικά τετράγωνα;

Ένας σκύλος μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα. Tίποτα σχετικά με ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο δεν καταλαβαίνει τι είναι αντίπαλος ή όχι. Αν δεν το έχει δει, δεν έχει ιδέα.

Ενώ ένας σκύλος θα καταλάβει. Νομίζω ότι τα έξυπνα κουτάβια είναι πιο έξυπνα από την Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα ή στο εγγύς μέλλον.

Έχουμε έναν Αυστραλιανό Ποιμενικό. Αν και κουτάβι, μπορώ να πάρω τον Tucks και απλά να τον “ρίξω” σε μια κατάσταση και θα το καταλάβει γρήγορα. 

Παίρνω ένα τηλέφωνο με AI και του δείχνω ένα βίντεο, δεν πρόκειται καταλάβει τίποτα. Και δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει για πολύ καιρό». 

Κλείνοντας, ο Κούμπαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω και να βελτιωθεί καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αναπόφευκτα θα εισέλθει στις ζωές και τους τομείς όλων μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.