ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

«Mindy»: Έτσι θα μοιάζουν οι άνθρωποι το 3000 – Με κυρτή πλάτη, φαρδύ λαιμό και μικρότερο εγκέφαλο (βίντεο)

Οι ώρες που κοιτάμε κάτω στα τηλέφωνά μας δεν θα προκαλέσουν μόνο κυρτές πλάτες, αλλά και παχύτερο λαιμό

«Mindy»: Έτσι θα μοιάζουν οι άνθρωποι το 3000 – Με κυρτή πλάτη, φαρδύ λαιμό και μικρότερο εγκέφαλο (βίντεο)

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα εικονικό μοντέλο που ονομάζεται «Mindy», το οποίο δείχνει πώς θα μοιάζουν οι άνθρωποι το 3000 ως αποτέλεσμα της εξάρτησής μας από την τεχνολογία.

Με κυρτή πλάτη, φαρδύ λαιμό, μικρότερο εγκέφαλο, παχύ κρανίο, αγκώνα 90 μοιρών και «παλάμη πληκτρολόγησης» καθώς τα δάχτυλα δεν θα κλείνουν και θα παραμένουν αγκυλωμένα στη θέση με την οποία πληκτρολογούμε στο κινητό μας και ακόμη και δεύτερο σετ βλεφάρων, η Mindy «θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος του 3000 μ.Χ».

Η Mindy δημιουργήθηκε από το Toll Free Forwarding ως ένας τρόπος οπτικοποίησης του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία επηρεάζει το σώμα μας.

«Κάναμε επιστημονική έρευνα και πήραμε γνώμες ειδικών για το θέμα, πριν συνεργαστούμε με έναν 3D σχεδιαστή για να δημιουργήσουμε έναν μελλοντικό άνθρωπο του οποίου το σώμα έχει αλλάξει λόγω της συνεπούς χρήσης smartphone, φορητών υπολογιστών και άλλης τεχνολογίας», εξήγησε.

Τα χρόνια που κοιτάμε από ψηλά τα smartphone μας ή ψηλά στις οθόνες των υπολογιστών θα έχουν ως αποτέλεσμα μια καμπουριασμένη στάση, σύμφωνα με το μοντέλο.

Εν τω μεταξύ, τα χέρια μας θα διαμορφωθούν μόνιμα σε σχήμα νύχι αφού κρατάμε σταθερά τα smartphone μας.

Μιλώντας στο Toll Free Forwarding, ο Dr Nikola Djordjevic από το Med Alert Help εξήγησε: «Ο τρόπος με τον οποίο κρατάμε τα τηλέφωνά μας μπορεί να προκαλέσει πίεση σε ορισμένα σημεία επαφής – προκαλώντας το σύνδρομο γνωστό ως cubital tunnel (ωλένια νευρίτιδα).

Επίσης οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βιώσουν στον αγκώνα τους μια μόνιμη γωνία 90 μοιρών που προκαλείται από την τυπική τοποθέτηση του χεριού όταν κρατάει μια συσκευή.

«Το να κρατάς τον αγκώνα λυγισμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα – τις περισσότερες φορές, ενώ κρατάς το τηλέφωνό σου – μπορεί να τεντώσει το νεύρο πίσω από τον αγκώνα και να του ασκήσει πίεση», πρόσθεσε ο Δρ Τζόρτζεβιτς.

Οι ώρες που κοιτάμε κάτω στα τηλέφωνά μας δεν θα προκαλέσουν μόνο κυρτές πλάτες, αλλά και παχύτερο λαιμό, σύμφωνα με το μοντέλο.

«Όταν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή ή κοιτάζετε κάτω το τηλέφωνό σας, οι μύες στο πίσω μέρος του λαιμού πρέπει να συστέλλονται για να κρατήσουν το κεφάλι σας ψηλά», εξήγησε ο Δρ Κ. Daniel Riew από το New York-Presbyterian Orch Spine Hospital. .

«Όσο περισσότερο κοιτάς κάτω, τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψουν οι μύες για να κρατήσεις το κεφάλι σου ψηλά.

Αυτοί οι μύες μπορεί να κουραστούν και να πονέσουν υπερβολικά όταν κοιτάμε τα smartphone και τα tablet μας από ψηλά ή όταν περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της εργάσιμης ημέρας μας σε υπολογιστές».

Άλλα αλλόκοτα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε περιλαμβάνουν ένα παχύτερο κρανίο και μικρότερο εγκέφαλο, καθώς και ένα δεύτερο βλέφαρο για την πρόληψη της υπερβολικής έκθεσης στο φως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο εσωτερικό βλέφαρο για να αποτρέψουν την έκθεση σε υπερβολικό φως ή ο φακός του ματιού μπορεί να είναι εξελικτικά ανεπτυγμένος έτσι ώστε να εμποδίζει το εισερχόμενο μπλε φως αλλά όχι άλλα φώτα υψηλού μήκους κύματος όπως πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο», είπε ο Kasun Ratnayake από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.