ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

NASA: Ηχητικό ντοκουμέντο καταγράφει περίεργους θορύβους στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας! (βίντεο)

Επιστήμονες εξηγούν πως οι ήχοι αυτοί μεταδίδονται χάρη στο νεφελώδες περιβάλλον γύρω από την μαύρη τρύπα

NASA: Ηχητικό ντοκουμέντο καταγράφει περίεργους θορύβους στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας! (βίντεο)

Τον ήχο που απορρέει από το εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας κατέγραψε η NASA, δημιουργώντας ένα ηχητικό βίντεο που αναμφίβολα θυμίζει ουρλιαχτό ή άναρθρες κραυγές τρομοκρατημένου ανθρώπου. 

Η μαύρη τρύπα βρίσκεται στο κέντρο του σμήνους των γαλαξιών του Περσέα και βρίσκεται 250 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Για την καλύτερη ακουστική δυνατότητα σε ανθρώπινο αυτί, τα ηχητικά μεγέθη που πηγάζουν από την τεράστια αυτή μαύρη τρύπα, έχουν μετατοπιστεί κατά 57 και 58 οκτάβες.

Το τμήμα της ηχητικής ανάλυσης της επιστημονικής κοινότητας ανέφερε ότι τα ηχητικά κύματα που απαθανατίστηκαν, προέρχονται από όλες τις κατευθύνσεις γύρω από τη μαύρη τρύπα και έπαιξαν σε αριστερόστροφο τόνο έτσι ώστε να μας δώσουν μια εμπειρία 360 μοιρών.

Ταυτόχρονα αναφέρουν πως ο ήχος αυτός μεταφέρεται με τη βοήθεια του τεράστιου νέφους που βρίσκεται γύρω από την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η NASA, είχε καταγράψει τον ήχο αυτό από το 2022, ωστόσο αυτή τη φορά τα ηχητικά κύματα εξάγονται για πρώτη φορά και γίνονται δυνατά να τα ακούσει το ευρύ κοινό.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.