ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας: Αυτός είναι ο ισχυρότερος άνεμος που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη

Καταγράφηκε στο Μπάροου Άιλαντ της Αυστραλίας

Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας: Αυτός είναι ο ισχυρότερος άνεμος που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, με πόση μεγάλη ταχύτητα οι άνεμοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε στεριά και θάλασσα; Αν ναι, τότε πρέπει να γνωρίζετε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας ανέφερε μετά από μακρόχρονη μελέτη, την μεγαλύτερη ταχύτητα που σημειώθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μέγιστη ριπή που έχει μετρηθεί ποτέ στο επίπεδο του εδάφους έφτανε το εντυπωσιακό νούμερο των 407 χιλιομέτρων την ώρα και καταγράφηκε στο Μπάροου Άιλαντ της Αυστραλίας το 1966.

Ο συγκεκριμένος άνεμος του οποίου η ταχύτητα φυλάσσεται στο Αρχείο Ακραίων Καιρικών και Κλιματικών Φαινομένων, που διατηρεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO) ξεπέρασε άλλους εξίσου δυνατούς ανέμους.

Η συγκεκριμένη ταχύτητα σημειώθηκε πριν από 58 χρόνια στις 10 Απριλίου, όταν το απομονωμένο νησί χτυπήθηκε από τροπικό κυκλώνα, με την ριπή να διαρκεί 3-5 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μέτρησή του έγινε με ανεμόμετρο, ένα όργανο που συνήθως φέρει τρία ημισφαίρια που περιστρέφονται γύρω από έναν άξονα όταν φυσάει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, χρειάζεται να αναφέρουμε πως χρειάστηκαν δέκα χρόνια μέχρι να εξεταστεί και αναγνωριστεί η μέτρηση από τον WMO, ενώ την θέση διατηρούσε μέχρι πρότινος μια θύελλα που σάρωσε το Παρατηρητήριο του Όρους Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ με ταχύτητα ανέμου 372 χιλιομέτρων, το μακρινό 1934.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.