Τα ρομποταξί που πρόκειται να λανσάρει η TESLA κάνουν θραύση, ενώ ακόμα δεν έχουν βγει και μια πόλη στην περιοχή της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, πρόκειται να συζητήσει με τον τεχνολογικό κολοσσό ένα πιθανό σχέδιο παραλαβής τέτοιων οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πάλο Άλτο το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς τεχνολογικών εξελίξεων και καινοτομιών προχωρά τις διαπραγματεύσεις για να επανδρώσει τον «στόλο» της με ρομποταξί και οχήματα παρόμοιας τεχνολογίας.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα της TESLA, που υπόσχονται πλήρη αυτονομία κατά τη διάρκεια της οδήγησης, θα αποτελέσουν μέρος ενός ευρύτερου οδικού σχεδίου που ονομάζεται «Palo Alto online» και έχει ως στόχο την αυτοματοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πόλη αναζητά νέους τρόπους μετακίνησης και έτσι μια ενδεχόμενη συμφωνία με την εταιρεία του Έλον Μασκ, θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από το 2026 και έπειτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Tesla έχει την τεχνολογία, έχει το υλικό, αλλά ψάχνει περιοχές δοκιμών» είπε ο Greg Tanaka, μέλος του τοπικού διοικητικού συμβουλίου της Πάλο Άλτο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.