ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πώς θα έμοιαζε η Γη σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια; – Επιστήμονες εξηγούν

Σε ένα πιθανό σενάριο εξαφάνισης του ήλιου, οι επιστήμονες έχουν την απάντηση με πλανήτη που μοιάζει στη Γη

Πώς θα έμοιαζε η Γη σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια; – Επιστήμονες εξηγούν

Άραγε πώς θα είναι ο πλανήτης στον οποίο κατοικούμε τώρα…σε 1 δισεκατομμύριο χρόνια; Υπάρχει κάποια απάντηση; Μα φυσικά ναι! Επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα έναν «κλώνο» της Γης, ο οποίος μας βάζει στο κλίμα για το πως θα μπορούσε να είναι ο μόνος (μέχρι στιγμής) κατοικήσιμος πλανήτης.

Ορισμένα δείγματα μελετών προβλέπουν πως θα ξεκινήσει η διαδικασία θανάτου του Ήλιου σε περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Όταν έρθει αυτή η στιγμή, ο πλανήτης μας θα μπορούσε να έχει μια μοίρα με έναν «αδερφό» πλανήτη με σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά σύμφωνα με έρευνες ομάδας αστρονόμων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ.

Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι ο πλανήτης αυτός περιστρέφεται γύρω από ένα πυκνό και καυτό σώμα, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργεί ως ήλιος πριν 1 δισεκατομμύριο χρόνια. Πλέον, ο νεοανακαλυφθείς πλανήτης ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει απόσταση 4000 έτη από τη Γη, είναι μια άγονη και βραχώδη επιφάνεια χωρίς κανένα ίχνος ζωής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τον θάνατο του ήλιου, επισημαίνουν επιστήμονες, θα εξατμιστούν και οι ωκεανοί ενώ παράλληλα θα διευρύνουν την τροχιά τους οι υπόλοιποι πλανήτες. Πάντως αυτό που μπορούν να πουν με σιγουριά είναι ότι μέχρι να γίνει ένα τεράστιο ερυθρό μπαλόνι το οποίο θα «σκάσει» και ίσως απορροφήσει τους κοντινούς πλανήτες, ο ήλιος θα φέγγει για πολύ καιρό ακόμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.