Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, το οποίο δείχνει ένα ρομπότ με τρία χέρια, να διευθύνει σε ρόλο μαέστρου μια ορχήστρα στην περιοχή της Δρέσδης.

">

Αναλυτικότερα, η συναυλία του Sinfoniker της Δρέσδης, με αφορμή την 25η επέτειό του, περιλάμβανε δύο μέρη: ένα με ανθρώπινη διεύθυνση και ένα με το ρομπότ τη MAiRA PRO S, η οποία χρησιμοποιούσε τρία χέρια για να διευθύνει, τους υπόλοιπους μουσικούς.

Όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο, μολονότι δεν διαθέτει τη συναισθηματική υπόσταση ενός ανθρώπου, κατά τη διεύθυνση των υπολοίπων, είναι απόλυτα ακριβές στις κινήσεις του, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους μουσικούς να ακολουθήσουν πολύπλοκους ρυθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, έχει διχάσει την κοινή γνώμη με τους περισσότερους να υποστηρίζουν πως η τεχνητή νοημοσύνη είναι «προ των πυλών» ακόμη και στον κλασσικό πολιτισμό, φοβούμενοι την αντικατάσταση των ανθρώπων από τα ρομπότ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι συμφωνούν με την ανακοίνωση της διεύθυνσης της ορχήστρας της γερμανικής πόλης, καθώς όπως υποστηρίζει «στόχος δεν είναι να αντικατασταθούν οι άνθρωποι, αλλά να παίξουν πιο τεχνική μουσική».